Történelmet ír egy női szabóság London legelegánsabb utcájában

Több mint kétszáz éve már, hogy a személyre szabott ruházatot kereső férfiak a London Mayfair negyedében található Savile Row-ra fordulnak be, ha például igényes öltönyt álmodtak meg maguknak.  Az ikonikus utca most újabb mérföldkőhöz ér: megnyitott a The Deck, amely kizárólag nők számára készít öltönyöket.

A Daisy Knatchbull által alapított szabóság az első a városban, mely a nőkre összpontosít és üzlethelyisége van a Savile Row-n.

Knatchbull még 2019-ben, Chelsea-ben indította a válallkozását, és amikor lehetősége nyílt rá, hogy a Savile Row-ra költözzön, a Covid–19 okozta gazdasági nehézségek ellenére egy percig sem gondolkodott rajta. "Ez az a hely, ahol a legjobb szabóságok működnek. A hatalmas presztízsű utcát világszerte ismerik, elképesztő dolog, hogy a részese lehetek" – mondta lelkendezve a tulajdonos.

A The Deck a luxuspiacra szánja termékeit, egy öltöny ára 2200 fonttól (nagyjából 870 ezer forinttól) indul. A ruhakölteményeket pedig kizárólag női szabók varrják.

"Aki nálunk készíttet öltönyöket, az a minőségbe, a tartósságba és a hosszú élettartamba fektet be. Ezek a termékek inkább a slow-mo vonalat képviselik, semmint a mai világra oly' jellemző fast fashiont" – tette hozzá az alapító, aki egyébként nem aggódik, hogy a világjárvány miatt csökkent az irodai jelenlét. Úgy gondolja, bár nagyon sokan jártak öltönyben dolgozni, ezek a ruhák nem kizárólag a munkahelyekre korlátozódnak. "Nem mondom, hogy a járvány nem volt hatással az üzletre, de a vásárlóink nagy része befektetésként tekint az öltönyre.”

Ez is érdekelhet:

Az öltözködés esszenciájához tér vissza a Prada egy nagyon kifinomult kollekcióval

Bemutatták az olasz divatház 2021 tavasz-nyári kollekcióját. Nem csalódtunk.

(Forrás: Reuters, illusztrációk: Pixabay, Unsplash)

üzlet | szabó | öltöny | női | savile row

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom