Megtaláltuk a legszebb évszak legjobb munkáját

Az ősz és New York között különleges kapcsolat van.

Nem véletlenül készült film is a legcsodásabb évszak és a metropolisz főszereplésével. New York színei és hangulata a bágyadozó napsugaraknak, valamint az átöltöző természetnek köszönhetően szeptembertől megváltozik – egy egészen egyedi világot teremtenek olyankor együtt, ezért az sem meglepő, hogy a sárgába, barnába és pirosba boruló nagyváros ősszel a legnépszerűbb. Legalábbis békeidőben.

Erre építve hirdette meg nem mindennapi felhívását az I Love NY oldal, melyben önkénteseket keres. A jelentkezőknek az a roppant hálás feladat jut,

hogy találják meg azokat a helyeket New Yorkban, ahol a legszebb az ősz.

Mi sem egyszerűbb, gondolhatnánk, mert a Central Parktól kezdve Queensen át Coney Islandig mindenhol az, ám ez a munka rengeteg elfoglaltsággal jár, és alapos levélismeretet igényel.

A kiválasztottaknak minden héten beszámolót kell készíteniük az általuk ajánlandó környezet lombozatáról úgy, hogy megjósolják a hétvégére várható állapotokat. Ebből egyenesen következik, hogy a feladat mindig a hét elejére datálódik.

Szeptembertől november közepéig tart a munkaidő, a beérkezett riportokat szerdánként publikálják az iloveny.com oldalon. Az őszajánlók dolga annyi, hogy feljegyzik a pontos helyszínt, majd azt, hogy az évszak mely szakaszában tartunk, megbecsülik, hogy a hétvégén milyen színűek lesznek a levelelek, és milyen arányban váltanak színeket.

Fizetés? Az bizony nincs, cserébe az illető megkapja a megfelelő publicitást, és elmondhatja magáról, hogy hozzájárult ahhoz, hogy a New York-i ősz még elbűvölőbb legyen.

Ez is érdekelhet:

A Central Park tervezésében is részt vett egy magyar honvédtiszt

Egyik kedvenc városunk kedvenc része Asbóth Sándornak is köszönhető.

(Forrás: AFAR, fotók: Unsplash, Pixabay)

munka | levél | ősz | new york | önkéntes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom