Milyen kerti szerszámokat válasszunk?

Még ha nem is vagy professzionális kertész, hanem csak a ház körüli zöld területet szeretnéd rendben tartani, akkor is számos kerti kéziszerszámra lehet szükséged az egész éves munkálkodáshoz.

 

Az alapkészlet

 

Ha nagyharang nem is, de ásó és kapa mindenképpen hasznos, ha van a háznál, ezeket a TRAMONTINA kerti szerszámai közül mindenképpen érdemes kiválasztani.

Az ásó a talaj mélyebb rétegeinek megdolgozására, a felső 25-30 cm megforgatására szolgál, míg a gereblye segít a talaj felszínének egyengetésében, a gyepre hullott levelek összegyűjtésében és a komposzt vagy talajtakarók elterítésében. Enélkül a két szerszám nélkül szinte elképzelhetetlen a kerti munka, hacsak nem akarunk visszatérni őseink ásóbotos módszeréhez.

 

Levélgereblye és metszőolló

 

Gereblyéből jó eséllyel nem csak egyfélére lesz szükséged. A levélgereblye kiemelkedően fontos az őszi időszakban, amikor a fák és bokrok levelei hullanak. Ha ezeket nem távolítjuk el, a talajon összegyűlő levelek által kialakuló sűrű réteg károsíthatja a gyepet, mivel megakadályozza a megfelelő levegő- és fényáteresztést, valamint lehetővé teszi a nem kívánt baktériumok, gombák elszaporodását. Emellett a rothadó levelek komposztálhatók, ami tápanyagokat biztosít a talajnak és javítja annak minőségét. Ezeket a hagyományos ásó és gereblye kombinációval juttathatod a talajba az általad meghatározott helyen, az ott tenyésző növények igényei szerint.

 

A metszőolló kiválóan használható kisebb ágak és hajtások metszésére. Ennek a szerszámnak a segítségével lehetőségünk van formálni a cserjéket, őrizni a gyümölcsfák, rózsák egészségét, és eltávolítani az elhalt vagy sérült részeket. Enélkül a hasznos eszköz nélkül sokkal kevesebb gyümölcsöt ehetünk, sokkal kevesebb rózsa szépségében gyönyörködhetünk. A rendszeres metszés segíti a növények megfelelő fejlődését, és serkenti az új hajtások növekedését, amely hozzájárul az egészséges és dús burjánzáshoz.

 

Kisásó, kiskapa, kisgereblye

 

Mivel felénk is egyre divatosabbak az emelt ágyások, valamint a növényben gazdag balkonkertészetek is, így a rövid nyelű szerszámkészletekről is érdemes szót ejteni, amiket ezek megművelésére fejlesztettek ki. Ezek a rövid nyelű szerszámok előnyösek kisebb kertekben is vagy szűk, de mégis művelésre szánt sarkokban is, ahol nagyobb mozgásteret szeretnénk biztosítani magunknak, és könnyebben elérjük a nehezen hozzáférhető területeket.

 

Fontos megjegyezni, hogy az otthoni kertészkedéshez szükséges szerszámok kiválasztása függ a kert méretétől, a növények típusától és a feladatoktól, amelyeket el szeretnénk végezni. A megfelelő eszközökkel és gondozással a kertedet könnyebben tarthatod egészségesen és ápoltan egész évben.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom