Nagyon kitalálták ezt a budapesti stúdiólakást

Kicsi, kompakt, kiválóan felszerelt, és elég sok mindent tud.

Csupán egy harminc négyzetméteres belvárosi stúdiólakásról van szó, de ha valaki a minőséget és az időtállóságot keresi egy otthonban, ebben az ötödik emeleti kuckóban egészen biztosan megtalálja.

Mind a kvalitást, mind a megjelenést tekintve A kategóriás: a konyhabútorok, a gépek, a csaptelepek, a lámpák, és a nyílászárók is a legmagasabb szintet képviselik.

A bontási munkálatokat követően csupán a határoló falak maradtak a helyükön. A kívánt tereket a praktikum és a funkcionalitás alakította:

a térbe helyezett konyha-fürdőblokk formálja az előteret, a nappalit-étkezőt és a hálófülkét.

A tetőmagasság általában érdekes és izgalmas tulajdonság egy lakás esetében, ami a kiváló lokáció mellett a pazar panorámát kínáló lakhely másik vonzereje. Akad még: a letisztultságot és a minimalizmust kedvelők bizonyára jól érzik magukat a szándékosan foghíjasan berendezett szoba hófehér falai között, bár az igazsághoz hozzátartozik, a fotózás óta nem teljesen ezt a képet kapjuk, ha belépünk lakásba – képzeljünk el például több színes könyvet a polcokon.

Ahogy Batizi-Pócsi Gergő és Batizi-Pócsi Péter, az enteriőrért felelős Batlab alapítói elárulták, a függöny számít a lakás talán legizgalmasabb részének. Nem úgy működik, mint egy ajtó, hanem a mozgatásával jelzésértékű térelhatárolás jelölhető ki, illetve bizonyos dolgokat (mosogató, hálófülke) el lehet vele takarni.

A bútorokat kivételesen szép asztalosmunka jellemzi, látszik a rájuk fordított figyelem és energia, a textil lágysága és a bútorokban megjelenő dió pedig ellensúlyozza a fehér terek és a betonpadló puritán megjelenését.

Nincsenek ugyan speciális trükkök és technikák arra, hogyan lehet a kis teret tágítani, de egy ehhez hasonló méretű lakásnál rengeteget számít és sokat ad a főkét konyhaként funkcionáló beépített bútor a mosogatógéppel, sütővel, hűtővel.

A mobiliákon némi Bauhaus-hatást is megfigyelhetünk, a széket látva bizonyára Breuer Marcell is elégedetten csettintene. A dohányzóasztalból egy étkezőasztal lett, ami nem más, mint a Studio Nomad híres háromlábú asztala, a kábelekkel rögzített, színes papírbeton lámpák pedig a Koralevics Ritához köthető Paper Uptól érkeztek.

Közel öt éve működik a Batlab építészeti iroda, amelynek kezdeti projektjeit hasonló jellegű lakások jelentették, manapság inkább családi és társasházakkal foglalkoznak. A stúdió alkotói folyamataiban alapvető szempont a dizájn és funkcionalitás megfelelő egysége, a letisztult formai eszközök használata, valamint a valós építészeti problémák új és friss megközelítése.

Ez is érdekelhet:

Ettől a négy budapesti luxuslakástól leesett az állunk, és azóta is keressük

Modern, dizájnos, urbánus, klasszikus vagy éppen fiatalos kecókat Magyarországon is találni. Íme a kedvenceink.

(Fotók: Juhász Norbert, Batlab, kivitelező: BB Industry Kft.)

panoráma | kilátás | lakás | puritán | tetőtér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom