Elragadó fotókon mutatja meg a pécsi naplementét egy amatőr fotós

Kozma Roland egyik este felcaplatott a pécsi tévétorony tetejébe, és vitte magával a fényképezőgépét is. Úgy tűnik, jól tette.

"Hobbiszinten űzöm a fényképezést, lelkes amatőrnek tartom magam. 2009-ben kezdtem el fotózni telefonnal, aztán rá fél évre a barátaim megleptek egy komolyabb géppel" – mondja az alábbi képekért felelős Kozma Roland, aki főállását tekintve operátorként dolgozik, illetve raliversenyekre jár operatőrködni sportos videókat készítő stúdióknak.

Szabadidejében az objektívje mellett legszívesebben a túrabakancsát kapja elő, olyankor barátaival járja a Mecsek kanyargó ösvényeit. A tévétoronyról megörökített naplemente ihletét a megyei webkameráknak köszönheti.

"Mindig követem a baranyai webkamerákat. Egyik nap, miközben a városban ködös, szmogos, szürkeségre ébredtünk, addig a tévétorony kameráján keresztül azt láttam, hogy a Mecsek legmagasabb pontján szikrázó napsütést élvezhetnek az ott lévők. Ez adta ötletet, hogy Erik barátommal felkerekedjünk naplementét fotózni, hátha elcsípünk pár jó pillanatot... Szerencsére jók voltak a megérzéseink" – eleveníti fel a képsorozat háttérsztoriját Kozma Roland.

Az 1973-ban átadott, 197 méter magas pécsi tévétorony az 535 méter magas Misina csúcsán áll. A tetején kialakított, üvegfalú presszóig gyorslifttel lehet feljutni, a nyitott kilátóterasz a presszó fölött található. A Misina-tetővel együtt 610 méterrel a tengerszint felett nézelődhetünk. Körkilátójából szép időben messzire el lehet látni: déli irányban a várost, illetve a Baranyai-dombságot, messzebb a Villányi-hegységet és a horvát Papuk-hegyet csodálhatjuk meg, keleti irányban a Zengő, nyugatra a Tubes, északra a Mecsek magaslik. Tiszta időben akár a Badacsony is látható.

A hobbifotós arra figyel a képeinél, hogy azt adja át, amit a szeme lát; szép színekben pompázzanak a felvételek, se túlszínezés, se agyonretusálás ne legyen rajtuk. "Amilyen csodás volt aznap a naplemente, nagyon nem is kellett hozzányúlni a nyers képekhez" – mondja Roland, mi pedig csak elismerően bólogatni tudunk.

Nyugtató hegyek

Nordland hegycsúcsai felérnek egy levél Xanaxszal. Bebizonyítjuk. Valaki pedig felmászott a Salgótarján közelében lévő salgói várba, hogy megmutassa nekünk a hófedte Magas-Tátrát. Itthon úgy gyönyörködhetsz a Pilis varázslatos színeiben, ahogy eddig talán még soha. Nem könnyű a legszebb hegycsúcsokat tartalmazó listát sem összeállítani, hiszen megannyi bámulatosan szép hegycsúcs magasodik a bolygónkon. A mi top 10-ünkön akadnak klasszikusok, laposak, filmben szerepeltek, rosszul lefordított nevűek és még szivárványszínűek is!

(A cikkhez felhasznált forrás a Wikipedia ide vonatkozó szócikke.)

képek | tv-torony | pécs | mecsek | fotós

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom