Egyetlen videó bizonyítja, hogy egész életünkben rosszul pucoltuk a narancsot

Vannak olyan citrusfélék, amikről rendkívül könnyen leszedhető a héj. Ilyen például a klementin és a mandarinok többsége. A naranccsal azonban sokaknak meggyűlik a baja egészen addig, amíg egy hihetetlen egyszerű trükköt el nem sajátítanak.

Szélesebesen terjed a TikTokon és az Instagramon a narancshámozó trükk, ami forradalmasíthatja mindazt, amit a gyümölcs pucolásának macerájáról gondoltunk. Ráadásul ennek a módszernek számos előnye is van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Life Hack Tips (@lifehacktipsyt) által megosztott bejegyzés

A módszer lényege tulajdonképpen annyi, hogy először keresztben kettévágjuk a narancsot, majd a belsejét egész egyszerűen kifordítjuk. A gyümölcsgerezdek így szinte maguktól levállnak a héjról, hogy aztán máris fogyaszthatóvá váljanak.

És hogy milyen előnyei vannak, ha így pucoljuk a narancsot?

1. Sokkal gyorsabban hozzáférünk a gyümölcs belsejéhez, gyakorlatilag pillanatok alatt fogyaszthatjuk is a cikkekre szedett narancsot.

2. Nem fröcsköl össze mindent a gyümölcs leve, nem lesz a kezünk narancsillatú az illóolajoktól és nem színeződik el a körmünk a héjában található természetes festékanyagoktól.

3. Sokkal egyszerűbben fogyaszthatjuk, ráadásul a cikkek megtartják formájukat is, így dekoratívan tudnak mutatni salátákban vagy desszertekben is.

(Fotó: Getty)

pucolás | praktika | narancs | konyhai praktika | tiktok | trükk

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa