Két kiváló séf csábít négykezes vacsoraesttel a Balatonhoz

Augusztus 13-án fél kilenctől két kiváló séf és jó barát, Pesti István és Pintér Károly ételkompozíciói kerülnek az asztalra a balatonfüredi LUA Resort éttermében, a NOON-ban.

Pesti István, a tatai Platán és Pintér Károly, a LUA Resort Executive Chef-je a modern konyhatechnológia vívmányait és a környékbeli alapanyagokat hívták társul a menüsorhoz, melynek részeként asztalra kerül többek között sügér, kápia ponzu és kosho is.

Emellett felszolgálnak majd nyulat, kecsegét, langusztinot és kacsát, és lesz passio, mák- és ribizlibonbon, valamint joghurt, csoki és homoktövis.

A fogásokhoz különleges champagne-okat társítanak, amelyről Prisztavok Zoltán gondoskodik a Kreinbacher birtok képviseletében. Bővebb leírás a LUA Resort oldalán olvasható.

A NOON

A menü így fog kinézni:

  • Amuse-bouche a’la Pesti István
  • Zöldfűszeres tejföl, sült tészta, kaviár
  • Chef meglepetésfalat.

Előétel

Pesti István: sügér, kápia ponzu, kosho
Pintér Károly: nyúl, fermentált bébirépa, sós citrom

Főétel

Pesti István: kecsege, langusztino, vajmártás, fava bab
Pintér Károly: kacsamell, som, zeller

Desszert a’la Pintér Károly ▪ Joghurt, csoki, homoktövis

Petit four a’la Pesti István ▪ Joghurtos feketeribizli-bonbon, passió, mákbonbon

Champagne-válogatás

Kreinbacher Extra Dry 2017
Kreinbacher Prestige 2017
Piper Heidsieck Essentiel
Charles Heidsieck Blanc de Blancs
Deutz Rosé Sakura
Rare Millésime 2008.

Mielőtt elindulnál, még beugorhatsz Budapesten egy piknikhangulatú brunch-ra vagy kipróbálhatod a franciák kedvenc reggelijét!

(Forrás: LUA Resort)

pintér károly | pesti istván | balatonfüred | vacsoraest | lua resort

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A Balaton legstílusosabb titka: saját partszakasz, jakuzzi és nyugalom, amit máshol nem kapsz meg
Hirdetés