Ebben a fantaszikus üvegpavilonban találnak nyugalomra a thaiföldiek

Messziről nézve egy tengerparton álló hatalmas tükördoboznak tűnik ez a művészeti alkotás.

A Walllasia által készített kortárs installáció a 2018-as Thaiföldi Biennáléra készült Krabi tartományban.

A Nang Beach-en felhúzott ötven négyzetméteres építmény a No Sunrise No Sunset nevet kapta és az alkotók elképzelései szerint a tér fizikalitását és az élet spirituális aspektusait ötvözi.

A teljes egészében tükrökkel befedett pavilon a tengerparti sziklák mögé elbújva várja azokat a helyieket és turistákat, akik kiaszakadva a közeli nagyváros hektikus pillanataiból, inkább csendes, békés környezetre vágynak.

Odabent egy partnerére türelmesen várakozó, otthonát elhagyó és az igazságot kereső asszonyt ábrázoló szobor áll – Yai Sa a szerelem és a várakozás szimbólumaként értelmezhető.

A életközpontú projekt az egyetemes igazság és az elképzelt világ közötti párhuzamot reprezentálja, kapcsolatot teremt a belső és a külső tér között. Maga az alkotás tükrözi az égboltot, a sziklákat, az óceánt, és tökéletesen megfigyelhető az élet körforgására utaló nap mozgása is az ébredéstől a lenyugvásig.

Persze nem csupán a szobor jelenti az alumíniumkonténer enteriőrjét, hanem a szeretethez köthető graffitik és rajzok díszítik az installáció belsejét.

A Thaiföldi Biennáléra több mint ötven hazai és nemzetközi alkotó érkezik Krabiba, hogy művészetükkel kidekorálják a tájképet. A meghívottak ilyenkor tengerparton, barlangokban, erdőkben vagy közúton helyezik el műveiket.

Ez is érdekelhet:

Thaiföldön még fizetnének is érte, hogy Bangkok és Phuket helyett máshová menjenek az emberek

Thaiföld már évek óta a legnépszerűbb úti célok közé tartozik, a gond csak az, hogy mindenki ugyanazt a pár helyet célozza meg az országon belül. Legfőbb ideje lenne felfedezni a többi részét is.

(Fotók: Worldarchitecture.com)

béke | installác | thaiföld | biennálé | épület

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom