A Noma egyedülálló lehetőséget kínál a New York-iaknak arra, hogy megtapasztalhassák, milyen is a fine dining akkor, ha egyenesen a világ legjobb étterme mutatja be.
Áprilisban a világhírű koppenhágai Noma bejelentette, hogy megnyitja a kapuit New Yorkban. A világ legjobb éttermének megválasztott vendéglátóhely azonban csak öt napig, május 16. és 20. között várja majd a vendégeket,
ráadásul az exkluzív gasztronómiai élményben esténként csupán ötven fő vehet részt.
Úgy tudni, az ultralimitált programot a Global Dining Access keretében rendezik meg kizárólag az American Express kártyatulajdonosok számára. Az esemény ideje alatt a tulajdonos, René Redzepi veszi át a Bridge Street 26. szám alatti hely irányítását. Az egykori fémgyár azonban olyan kialakítást kap erre a rövid időre, hogy megszólalásig hasonlítson a Noma koppenhágai otthonára.
Redzepi éttermének leghíresebb fogásait kínálja majd kostoló menüjében, így készít majd többek között vad halakat is.
A séf azonban ragaszkodott ahhoz, hogy kizárólag helyi alapanyagokkal dolgozzon.
Az ételkülönlegességekhez a borpárosításról Mads Kleppe, a Noma vezető sommelier-je gondoskodik majd.
Az értesülések szerint fejenként mintegy hétszáz dollárba, azaz nagyjából 239 ezer forintba kerül az eseményen való részvétel, a foglalásokat pedig a Resy-n keresztül lehet majd leadni április 27-én, 12 órától.
(Forrás: Food & Wine, fotók: Noma)
dán konyha | noma étterem | michelin-csillag | new york | michelin-csillagos étterem | koppenhága
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!