A héten mutatták be Franciacortában a Michelin Guide Italy 2023-at, az immár 68. alkalommal megrendezett eseményen pedig számos új Michelin-csillagos éttermet köszöntöttek.
A 2023-as Michelin Guide szenzációja kétségtelenül az Antonino Cannavacciuolo séf által irányított Villa Crespi három Michelin-csillaga. Az étterem igazgatója, Gwendal Poullenac úgy fogalmazott, az új kínálatuk a minőségről, az innovációról, a folyamatos fejlődési vágyról, az új technikákról szól. Hozzátette:
Olaszország minden régiója, Lombardiától Szicíliáig a legmagasabb gasztronómiai színvonalon ragyog.
Az új háromcsillagos étterem mellett négy új kétcsillagos és harminchárom új egycsillagos étterem jelent meg az olasz kalauzban. Olaszországban jelenleg háromszáznyolcvanöt Michelin-csillagos étterem található, ezek közül tizenkettő háromcsillagos, harmincnyolc kétcsillagos és háromszázharmincöt egycsillagos.
Michelin Guide Italy 2023 – az új csillagok
Új háromcsillagos éttermek
Villa Crespi, Orta San Giulio
Új kétcsillagos éttermek
Acquolina, Rome
Enoteca La Torre, Rome
St. George by Heinz Beck, Taormina
Locanda Sant'Uffizio Enrico Bartolini, Penango
Új egycsillagos éttermek
Andrea Aprea, Milan
Enrico Marmo, Ventimiglia
Casa Buono, Ventimiglia
Locanda Tamerci, Ameglia
Suinsom, Selva di Val Gardena
La Stua dei Michil, Lagundo
Louis Stube, Bolzano
Paolo Griffa Al Caffè Nazionale, Aosta
Anima, Milan
Bubbles, Lallio
Cannavacciuolo Vineyard, Casanova di Terricciola
Terramira, Capolona
Chic Nonna, Florence
Campo del Drago, Montalcino
Synthesis, Ariccia
Pulejo, Rome
Lino, Pavia
Sacred Fire, San Pantaleo
Senses, Amalfi
Prince Cerami, Taormina
Limu, Bagheria
Tenerumi, Vulcano
Il Sereno al lago, Torno
Trattoria Contemporanea, Lomazzo
Vitium, Crema
RistoranTino & Co., Sauze di Cesana
Dalla Gioconda, Gabicce Monte
Osteria del Viandante, Rubiera
Maeba Restaurant, Ariano Irpino
Famiglia Rana Restaurant, Oppeano
Il Tiglio, Montemonaco
(Forrás: Finedininglovers, fotók: Villa Crespi)
Michelin | Michelin Guide | olaszország | michelin-csillag | michelin kalauz
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!