Olaszország döntött, így jönnek sorra a lazítások

Bejelentették, hogyan enyhítik tovább a járvány miatti korlátozásokat.

Március 31-én, két évvel és két hónappal annak első bejelentése után véget ér az egészségügyi veszélyhelyzet, az olasz kormány pedig megfogalmazta a további ütemtervet. Eszerint május 1-től már nem kérik a zöldigazolványokat, és ettől kezdve beltéren sem kell már maszkot viselni.

Mint Mario Draghi miniszterelnök elmondta, "a kormány célja a normalitáshoz való visszatérés, a szocialitás helyreállítása, a gazdaság újranyitása és a távoktatás korlátozása."

"Most elértük ezt az állapotot" – tette hozzá.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter azt mondta, megszüntetik a négylépcsős zónarendszert, és a cégeknek nem kell fizetés nélküli szabadságra küldeniük az 50 év feletti, beoltatlan munkavállalóikat.

Az új rendelettervezet szerint a tömegközlekedési eszközökön már április 1-től nem lesz szükség a zöldigazolványra,

és ekkortól oldják fel a például a stadionokra és éjszakai klubokra vonatkozó kapacitáskorlátozásokat is. A kormány annak ellenére optimista, hogy az elmúlt két hétben ismét növekedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban.

Jelenleg az országban szinte minden szolgáltatást – beleértve a szállodákat, éttermeket és a tömegközlekedést is – csak az oltást vagy a gyógyulást igazoló zöldigazolvánnyal lehet igénybe venni.

Nemrégiben Franciaország is lazításokat jelentett be, és a csillagászati tavasz első napjától Németország szintén nagyot lép.

(Forrás: thelocal.it, képek: Unsplash)

koronavírus | olaszországi újranyitás | olaszország | zöldigazolvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom