Három ország, ahol szinte fillérekért lehet utazni

Sajnos nem mindenhol mindenkinek.

Mint ismeretes, olyan dolgot vezetett be a nyárra Németország, amit itthon is nagyon-nagyon szeretnénk; elképesztő lehetőséget teremtett fillérekből bejárni az országot, egészen pontosan kilenceurós havi közlekedési bérletet lehetett vásárolni a júniustól augusztusig tartó időszakra.

Ráadásul nemrég kiderült, hogy a kezdeményezéssel 1,8 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást takarított meg az ország (a német átlaggal számolva ez majdnem 20 ezer ember éves szén-dioxid-kibocsátásának felel meg).

Aki erről lemaradt, még bepótolhatja máshol, ugyanis Európában több olyan ország van még, ahol olcsón vagy teljesen ingyen lehet utazni. Az észt fővárosban, Tallinnban például a helyi lakosok díjmentesen tömegközlekedhetnek, októbertől ugyanilyen opciót kapnak a máltaiak.

Spanyolország

Szeptember 1-jétől december 31-ig teljesen ingyenesek a helyközi vonatok Spanyolországban. A program célja, hogy segítse az ingázókat a megélhetési költségek csökkentésében.

Az ajánlat a rövid és közepes távokon közlekedő vonatokra és a spanyolországi munkavállalókra vonatkozik, de a hosszabb távú járatokra bárki vásárolhat kedvezményes jegyet.

Ausztria

Ausztriában a buszokra, villamosokra és vonatokra érvényes éves bérletek átlagosan napi három euróba kerülnek, míg Bécsben a tömegközlekedési napijegyekért egy eurót kell fizetni.

Mindkettőnél van azonban egy kis bökkenő: a kedvezményt csak akkor lehet igénybe venni, ha egész évre érvényes bérletet vásárolunk.

Más szóval, valószínűleg csak akkor éri meg, ha igazán hosszú távú ausztriai tartózkodásban gondolkodunk.

Luxemburg

2020-ban a világ első országaként ingyenessé tette a tömegközlekedést. Mindaddig, amíg nem első osztályon utazunk, akár turisták, akár helyiek vagyunk, ingyen pattanhatunk fel a buszra, a vonatra és a villamosra.

A Németországból külföldre vezető vonathálózat is folyamatosan bővül, hamarosan közvetlen vonat közlekedik majd Berlin és Párizs között, és Londonba is el lehet indulni az ország nagyvárosaiból.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

olcsó | kedvezményes | tömegközlekedés | vonat | ingyenes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom