Nagyon megéri majd a fiataloknak Németországba és Franciaországba vonatozni

A Németország és Franciaország között utazó fiatalok hamarosan ultraolcsó vonatjegyeket vehetnek igénybe.

A két ország "Franco-German" vonatjegyet tervez kiadni a fiataloknak – jelentették be a közlekedési hatóságok. Mást mondjuk nem nagyon, mert azt egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni ez a "kedvezményes árú speciális ifjúsági jegy", és hogy melyik korosztályra vonatkozik. A további részleteket a német-francia minisztertanács 2023. januári ülésén fogják meghatározni.

Annyi azért kiderült, hogy a jegy ösztönözni fogja az Európán belüli utazást, és hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez – ezt Volker Wissing, Németország szövetségi közlekedési és digitális ügyekért felelős minisztere mondta.

"Ahhoz, hogy elérjük a közlekedési ágazatra vonatkozó klímaválsággal kapcsolatos céljainkat, még több embert kell meggyőznünk arról, hogy vonattal utazzon. Ehhez pedig vonzó ajánlatokat kell tennünk" – mondta. “Meggyőződésem, hogy egy ilyen jeggyel erősíteni fogjuk mind a két ország közötti kapcsolatot, mind pedig a klímabarát vasúti közlekedési opciót."

Németországban egyébként csaknem ötven százalékkal megnőtt a rövidtávú vonatok forgalma, miután bevezetették a mindössze kilenc euróért (kb. 3600 forintért) megvásárolható, korlátlan utazást biztosító havi bérletet.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

fiataloknak | franciaország | vonat | utazás | olcsó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom