Olcsóbban kapnak ételt az utasok ennél a légitársaságnál, csak épp azt nem tudják, mit

A Swiss International Air Lines a Ryanair és a Great Western Railway által már bevett módszert követi.

Svájc nemzeti légitársasága az élelmiszer-pazarlás minimalizálása érdekében a nap utolsó járatain olcsón árul ételeket – de az utasok nem tudják pontosan, mi is van az általuk megvásárolt csomagban.

A légitársaság közleményében azt írta, már régóta fokozottan figyelnek a környezetvédelmi kérdésekre, és különböző szinteken fenntartható intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy üzleti és működési tevékenységük során biztosítsák az erőforrások optimális felhasználását.

 

A társaság igyekszik csökkenteni a járatain eladatlanul maradó és ezért kidobásra ítélt friss élelmiszerek mennyiségét.

A programot a Swiss Air Lines európai hálózatának Genfből induló napi utolsó járatain tesztelik  augusztusban és szeptemberben. A fedélzeten a légiutas-kísérő személyzet bejelentése után egy, két vagy három ilyen friss élelmiszert tartalmazó táskát kínálnak a szokásos ár egyharmadáért,

a csomag tartalmát viszont nem fedik fel előre, az a vásárló számára meglepetés marad.

A légitársaság képviseletében Tamur Goudarzi Pour elmondta, remélik, a szolgáltatás bevezetésével jelentősen csökkenthetik a repülőgépeik fedélzetén fel nem használt élelmiszerek mennyiségét.

Az új megközelítést kedvezően fogadták az érintett járatok utasai. A társaság a próbaidőszak végeztével dönti el, hogy további járataira is kiterjeszti-e a kezdeményezést.

Hasonló gyakorlatot követett egyébként a Ryanair és a Great Western Railway is, de azzal a különbséggel, hogy náluk elmaradt a meglepetés ereje, azaz az utasok tudták, pontosan mit is vásárolnak meg olcsóbban.

Egy csirkés tekercs a Swiss járatain jelenleg 10,50 svájci frankba (kb. 3500 forintba) kerül teljes áron.

Az élelmiszerpazarlás és az elhízás komoly problémát jelent a fejlett országokban. A kettő közötti kapocs pedig a túlvásárlásban keresendő. Kutatások viszont arra a következtetésre jutottak, ha egészségesen táplálkozunk, csökken az élelmiszerpazarlásunk, ez pedig fordítva is igaz.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

élelmiszer-pazarlás | repülés | étel | olcsóbb | swiss air lines

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom