Becsavarodsz a lezárások miatt? Itt a megoldás!

Az egy éve tartó világjárvány soha nem látott távolságra sodort minket egymástól, holott a feszültségekkel és gondokkal terhelt időszakban az ölelésre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Egy izlandi erdész, Þór Þorfinnsson azt javasolja, hogy rendszeresen öleljünk fát az egészségünk érdekében.

A természetben töltött idő alapvetően is pozitív hatást gyakorol az egészségünkre. Egy 2019-es tanulmány kimutatta, hogy már heti két óra is növelni tudja a jóllétünket, hiszen segíthet abban, hogy hatékonyabban tudjuk kezelni a kihívásokat, kreatívabbak legyünk, és megőrizzük egészségünket.

Kutatások kimutatták azt is, hogy a természetet ábrázoló képek nézegetése is megváltoztathatja a hangulatunkat;

minél tovább gyönyörködünk a csodálatos tájakban, annál jobban érezzük magunkat a saját bőrünkben.

Ha pedig mindezt egy fa megölelésével fokozzuk, már öt perc alatt pozitív változást fogunk tapasztalni.

"Amikor átölelsz egy fát, először a lábujjadban érzed meg az energiát, majd halad felfelé a lábadon, a mellkasodon, egészen a fejedig" – mondja Þorfinnsson, aki a kelet-izlandi Hallormsstaður erdésze. Úgy véli, az energia áramlásának köszönhetően hosszú percekre teljesen ki tudjuk zárni a külvilágot, feltöltődünk, és készen állunk az új nap új kihívásaira.

"Ha öt percet szánunk a napunkból arra, hogy megöleljünk egy fát, már az is elegendő. Hunyjuk be közben a szemünket, az arcunkat támasszuk a törzsének, és hagyjuk, hogy az áramló energia valóban végig járjon a testünkön!" – teszi hozzá. Azt mondja, egy nap több alkalommal is ölelhetünk fát, ráadásul még az erdőbe sem kell mennünk, mert mindegyik fa alkalmas arra, hogy feltöltsön bennünket energiával, és messzire űzze a stresszt, ami a mindennapok részévé vált.

Egy német farm is rendhagyó alternatívát kínál azoknak, akiket a koronavírus miatt bevezetett korlátozások megfosztottak emberi kapcsolataiktól. Sok országhoz hasonlóan egy ideje Skócia is zárva tart, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne élvezni a skót felföld adottságait – hála például a virtuálisan elérhető opcióknak.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

fa | lezárás | erdő | kirándulás | faölelés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom