Szupergyorsnak kellett lenni ezért a szuperhősös Omega óráért

Július 10-én pontban délben került ki a gyártó Instagram-oldalára az Omega Speedy Tuesday 2 "Ultraman" fantázianevű limitált kiadású modellje. 13 óra 53 perckor pedig már egyet sem lehetett kapni belőle.

Nevéhez méltóan teljesített az Omega #SpeedyTuesday kampánya, mert azon a bizonyos kedden kevesebb mint két óra alatt elkélt mind a 2012 darab a Speedy Tuesday Ultraman Speedmasterből.

Olyasfajta ritkaságról van szó, amelyet egy életen át üldöznek a gyűjtők, úgyhogy aki lemaradt a vásárlási lehetőségről, minden bizonnyal szívja a fogát miatta.

Az óra tisztelgés a hatvanas évek végétől Japánban hatalmas sikerrel futott, az ottani popkultúrába beivódott Az Ultraman visszatér című sci-fi sorozat előtt, amiben a szuperhős a Földet fenyegető szörnyeket legyőzve mentette meg a világot. Minderre csupán három perc állt rendelkezésére szörnyenként, ugyanis szuperenergiája ennyi időre volt elegendő.

Az Omega egyébként 1968-ban már piacra dobott egy narancssárga másodperc mutatóval ellátott Speedmastert a sorozat tiszteletére, de hogy pontosan hány darabot gyártottak belőle és ezekből mennyi maradt fent napjainkra, azt nem tudni.

A bizonyos három perces limitnek pedig esetünkben azért van jelentősége, mert az újra kiadott 2018-as modelleken emléket állítottak neki: a számlapon 3 óránál narancssárga kiemelést kapott az első három perc, mint ahogy a természetesen másodpercmutató is ebben a színben pompázva reflektál az eredetire és több apró finomítást is megfigyelhetnek rajta a szakavatott szemek.

A szíj esetében mondjuk pont nincs szükség a szakértelemre, mert bárki észreveheti, hogy az új kiadást fém helyett narancs-fekete NATO szíjjal látták el.

A szerencsés vevők a sorozatban látott Monster Attack Team által használt retro-futurisztikus hatszögletű dobozt idéző díszcsomagolásban kapták meg az órát darabonként 5910 euróért.

Ez is érdekelhet:

Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

Szinte tökéletesen visszaadja a százhat évvel ezelőtt megjelent modell látványvilágát. Kár, hogy csak tizennyolc darab készült belőle.

(Fotók: Omega, monochrome-watches.com)

limitált kiadás | ultraman | óra | speedmonster | Sppedy Tuesday

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom