A vendéglátásban és a turizmusban dolgozóknak sajnálatos módon az idei tavasz nem úgy köszönt be, ahogyan azt várták. Az élet ugyanakkor nem áll meg, de mindenkinek át kellett gondolnia, hogyan reagáljon a kialakult helyzetre.
A badacsonyi Laposa Birtok például elsőként indította el a #borozzotthon kampányt, aminek keretében ingyenesen szállítja házhoz az összeállított borcsomagokat. Azóta sok boraszat és borbár csatlakozott a Laposa kampányhoz és a #borozzotthon kezdeményezéshez. A borcsomagokhoz (is) kapcsolódik a #LaposaLive online borkóstoló sorozat, ebben szerdán és szombaton Laposa Zsófi élőben mutat be egy-egy bort és mesél a borászattal, borral kapcsolatos érdekességekről (természetesen kérdezni is lehet). A borkóstolóhoz akár meg is rendelhető a borcsomag.
Idén az Apukám Világa új, 2018-as évjáratát is egy online borkóstoló és borvacsora keretében mutatják be úgy, hogy a fogásokat bárki otthon megfőzheti, a recepteket közzéteszik. Az Apukám Világa előrendelésekhez nemcsak receptet, hanem egy fűszerkeveréket is adnak, így remélhetőleg minél többen ott lesznek majd a gőzölgő tányérok felett április 18-án.
A #LaposaLive keretében egy online szőlész-borász gyorstalpaló kurzussal is jelentkeznek: Laposa Zsófi 2019-ben szőlész-borász gyakorlati oktatóként is dolgozott, ezt a tapasztalatot felhasználva közérthetően, mégis szakmai szemmel fog beszélni a borok világáról.
#LaposaLive a Laposa Birtok oldalán és a @laposabirtok Instagramon:
- Március 25., szerda, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa Rosé
- Március 27., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 2. Szőlőfeldolgozás-mustkezelés
- Március 28., szombat, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa 4 Hegy
- Április 1., szerda, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa Rizling2
- Április 3., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 3. Erjesztés és újborkezelés
- Április 10., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 4. A bor harmóniája, palackozás
- Április 17., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 5. Érzékszervi vizsgálat
- Április 18., szombat, 19:00 – Apukám Világa online borkóstoló és -bemutató
- Április 24., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 6. Pezsgőkészítés alapjai – Hogyan készül a Prosecco?
Ez is érdekelhet:
nappali | kurzus | Badacsony | bor | laposa | kóstoló
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!