Ennél jobban aligha lehet színekkel játszani, ha étteremről van szó

Játszadozott egy kicsit a színekkel és a textúrákkal a Buck Studio egy varsói étteremben.

Az eredmény kicsit kontrasztos lett: masszívabb narancssárga elemek és a puha kék felületek váltják egymást.

A kétszintes, kétszázhatvan négyzetméteres Opasly Tom Varsó belvárosában található és a modern és a klasszikus lengyel konyha legjavait kínálja slow food-üzemmódban.

Maga az épület korábban más funkciót látott el, a wrocławi Buck iroda alakította át étteremmé úgy, hogy az anyag- és színválasztásnál, illetve a helyiségek összekapcsolásánál törekedtek a vizuális kontinuitásra.

A kortárs minimalista megközelítés a következetesség benyomását kelti, miközben erőteljes esztétikai hatást fejt ki például az étterem felső szintjén berendezett hatalmas étkezőben, amelyet hullámos acéllemezes falak és kék bársonyos kárpitozású székek is díszítenek a korallnarancs árnyalatú ülőalkalmatosságok társaságában.

Különös elemei a helyiségnek az üveggömbökből összerakott, totemoszlop-szerű lámpák, melyeket kizárólag a Buck ízlése szerint és nekik készítettek el.

Az étterem egyébként több helyiségből áll, melyek közül a legromantikusabb jelzővel illethetjük azt, ahová fehér csempe lépcsőkön át juthatunk el. Egy privát percekre vágyó kis létszámú társaságnak vagy intim hangulatra áhítozó szerelmespárnak tökéletes kuckó, de vacsorázhatunk egy olyan elkülönített részen is, ahol csak egy étkezőasztal és két szék kapott helyet.

Külön szobát kapott a borkóstolóra szakosodott helyiség, ahol szinte minden narancsszínben pompázik az őszibarack árnyalatú márványasztalokat leszámítva.

Ez is érdekelhet:
Van egy hotel Krakkóban, ami összemossa Lengyelországot és Kínát

A 2013 óta üzemelő négycsillagos szálloda elsősorban a városba érkező kínai ügyfelekre koncentrál.

(Fotók: Dezeen)

kortárs | varsó | színek | bársony | lengyel | márvány

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom