Óriási dolog történt a Hortobággyal

A National Geographicet aligha kell bárkinek bemutatni, egy általuk készített összeállításban megjelenni hatalmas elismerés.

Ez történt most a Hortobággyal, amely bekerült a patinás magazin legjobb 2021-es úti céljai közé. A National Geographic Travel öt kategóriába – kaland, kultúra és történelem, természet, család, fenntarthatóság – sorolva választotta ki a legjobbnak tartott célpontokat. A huszonötös listán olyan exkluzív helyek szerepelnek, mint például Dominika, az ausztráliai Lord Howe, a kanadai Yellowknife, a floridai Space Coast, Új-Kaledónia, de feltűnik Erdély is.

A cikkben azt írják, hogy világ tele van csodákkal, még ha mostanság nehéz is megközelíteni őket. Bár a járvány miatt kénytelen vagyunk felfüggeszteni az utazással kapcsolatos vágyainkat, a kíváncsiságunk nem csökkent, és jövőre – remélhetőleg – útnak indulhatunk, hogy felkeressünk néhányat az inspirációnak szánt huszonöt csodálatos hely közül.

A terjedelmes anyag részletesen bemutatja a Hortobágyi Nemzeti Parkot, kiemelve többek között a csaknem kétszázezer hektáros pusztaság világörökségi hagyatékát.

Megemlíti az ott élő háromszázhetven madárfajt, mesél a pásztorkodás ősi hagyományáról, a népviseletbe öltözött csikósokról, a szürke marhákról, a veszélyeztetett Przewalski lovakról és arról a sok izgalmas programról, melyek miatt igazán vágyott lesz a Hortobágy.

A teljes lista ide kattintva böngészhető.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: National Geographic, fotók: Pixabay)

toplitsa | 25 | elismerés | national geographic | vágyott

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom