Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé

Közeleg a karácsony, amit sokan ugyanannyira várunk, mint amennyire kicsit tartunk is tőle, főleg, ami az ajándékvásárlás részét illeti. Valljuk be, közel sem egyszerű feladat minden év azonos hónapjában különböző embereknek megtalálni újra és újra a tökéletes ajándékot úgy, hogy ne ismételjük önmagunk, egyszerre legyünk kreatívak és okozzunk is örömet a megajándékozott személynek. Mi is sokszor járunk ebben a (hó)cipőben, úgyhogy most nektek és magunknak is adunk öt eredeti és örömbiztos ajándéktippet karácsonyra.

A konyhagépek Ferrarija: Berkel Volano szeletelők

Ha azt gondoljuk, hogy háztartási gépet adni személytelen és nagyon nem jó ötlet, akkor most a Berkel gépei lesznek azok, amelyek miatt ezt az állítást száznyolcvan fokban újragondoljuk. A legmagasabb minőségű konyhai berendezések ugyanis olyanok, akár a garázsban egymás mellett sorakozó sportautók: erős, kifinomult gépek, amelyeket erőlködés nélkül, könnyed mozdulatokkal kezelhetünk, mély szakértelemmel kidolgozott vonalaikban pedig nem győzünk gyönyörködni.

Ilyenek a Berkel tradicionális, Volano névre keresztelt vonalának szeletelői például a képen látható B2 névre keresztelt mérnöki csoda , amelyek pazar külsejük mellett több mint száz év szakértelmét sűrítik magukba: milliméter pontossággal szelhetünk vele mennyei sonkákat és szalámikat, isteni sajtokat vagy épp ropogós kenyereket. A Berkel egyenlő a kiválósággal, a precizitással, az innovatív tervezéssel és kialakítással, ami a beleköthetetlen dizájn mellett biztonságos használatot garantál, nem véletlenül ajánlják a Coninvest konyhaszakértői is. Az elegáns vonalak, a penge ezüstösen csillogó felülete és jellegzetes piros festés olyan luxussal tölti meg az étkezőt, mintha karácsonyi ajándékképp egy Ferrari konyhagép parkolna le a konyhapulton.

Kortársat a fa alá: Heart & Cherry Limited Editions

A Heart & Cherry Limited Editions-t 2020-ban alapította Sárvári Zita azzal a céllal, hogy a kortárs magyar képzőművészet fiatal alkotóinak munkáit egy szélesebb közönséghez jutassa el. Magyarországon mindig nagy hagyománya volt a képzőművészeten belül a különböző sokszorosító grafikai technikáknak, ezért az alapító a legizgalmasabb kortárs képzőművészekkel együtt dolgozva létrehozta szitanyomat és litográfia kollekcióját, megújítva a hatvanas-hetvenes években népszerű műfajt, amely így műtárgypiaci szinten is újra értelmet nyert. A szitanyomatok és litográfiák alacsony példányszámú, de magas művészeti értéket képviselő alkotások, amelyek több választási lehetőséget kínálnak a művészetet gyűjteni vágyók legújabb generációjának.

Jelenleg a kortárs magyar képzőművészet intézményi és magángyűjtői szempontból is legkeresettebb és legtöbbet hivatkozott alkotóinak szitanyomatai és litográfiái érhetőek el Zitánál. A letisztultságáról és érzékiségéről felismerhető Barabás Zsófi, a Londonban élő, szobrászat és festészet határait feszegető Nemes Márton, a lágy hangulatú, női témákkal dolgozó Moizer Zsuzsa és a motívumokat ismétlő, színektől kicsattanó litográfiákat készítő Csató József izgalmas műtárgyai közül válogathatunk a Heart & Cherry Limited Editions showroomban.

A csuklók királya: Apple Watch 7

A 2020-as kutatások egyértelműen az Apple Watchot koronázták meg az okosórák királyává, megelőzve minden más márkát, és a legtöbb jel arra utal, hogy a legújabb, heteses sorozat megjelenése után még egy darabig nem várható trónfosztás.

A nagyobb kijelzőjű, az Apple-re jellemzően stílusos eszközzel az okoslehetőségek a csuklónkon szinte végtelenek: sms-ezhetünk, hívhatunk taxit, hallgathatunk zenét az Apple Music jóvoltából, ötven méterig búvárkodhatunk, célokat és kihívásokat állíthatunk be, de a mentális egészségünkre is odafigyelhetünk a „mindfulness” funkcióval. Elég csinos ajándék a fa alatt. Az Apple Watchról testvérmagazinunkon, a Rakéta.hu-n olvashatsz el még többet.

Az utazás, a főzés és a fotózás szerelmeseinek: Metszéspontok útikönyv

Török-Bognár Renáta, a könyv szerzője és egyben fotográfusa, valamint Bárdy Anna grafikus állították össze a Metszéspontok című hibrid kiadványt, ami szerintünk tökéletes ajándék az analóg élmények, az utazás és a formabonó receptek megszállottjainak. Egy olyan magas minőségű coffee table bookról beszélünk, ami a nemzetközi piacon is abszolút megállja a helyét; egy személyes hangvételű, ám informatív, vizuális szempontból is karakteres gyűjtemény, melyben egy ízes-vizuális útikönyvön át utazhatunk nyolc helyszínen Trondheimtől a Júliai-Alpokon át Szardíniáig.

A kötet segítségével a szerző arra motivál, hogy az utazásokon elkészített emlékképeink ne gyűljenek céltalanul a felhőben, vagy a memóriakártyán, hanem idézzük fel azt az érzést, milyen fantasztikus időtöltés is az előhívott fotók segítségével nosztalgiázni, kicsit elmenekülni a digitális világból. Válogassuk át a képeinket, rendezzük albumba azokat, tegyük ki a falra őket, díszítsék otthonunkat. Elég jó programnak ígérkezik a kötet mellé karácsonyra.

Luxusautó egy szekrénykében: Rolls-Royce Cellarette

Végül egy klasszikusan elegáns ajándékot ajánljunk, egyenesen a Rolls-Royce háza tájáról. A világ legjobb autóin kívül időnként más életstílus-termékeket is kínál a Rolls-Royce, és ezek közül a legújabb ez a whisky- és szivarkínáló ládácska, amivel magasabb szintre lehet emelni a vendéglátást.

A Rolls-Royce Cellarette egy elegáns tálaló szekrényke, ami a vásárló igénye szerint a legapróbb részletéig testre szabható, hogy a kívánt aperitifeket, valamint a legértékesebb szivarokat látványos módon lehessen kínálni belőle. A goodwoodi márka luxusautóihoz hasonlóan a Cellarette is a Rolls-Royce alapértékeit testesíti meg, a precíz tervezést, a kiváló kézi megmunkálást és a lélegzetelállító minőséget. A dombornyomású bőrrel bevont, polírozott alumínium ház és a nyíltpórusú fából készült tálalótálca kétséget sem hagy felőle, hogy a luxusigények kielégítésére született ez a tároló – ezáltal pedig olyan karácsonyi ajándék, amit még bizonyosan évekig emleget az a szerencsés, aki kapja.

apple watch 7 | karácsony | könyv | ajándék | rolls-royce

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom