Néhány akár életmentő is lehet.
Jó pár légiutas-kísérő osztja meg szívesen a repüléssel kapcsolatos tippjeit és tapasztalatait a közösségi médiában. Ezúttal Leysha Perez árulta el, mire érdemes odafigyelni.
Ne használd a légitársaság takaróit és párnáit!
– Ha bárhová repülök, viszem inkább magammal a saját takarómat és párnámat! – mondja. A magyarázatra nem tér ki, vélhetően higiéniai okai vannak ennek.
Óvatosan a felszolgált ételekkel!
Leysha nem ajánlja, hogy túl sok ételt együnk a gépen.
– Csak azért, mert rengeteg tartósítószer van benne, nagyon magas a nátriumtartalma, így összességében nem tesz jót az egészségednek, ha túl sokat eszel belőlük.
Légy együttérzőbb!
Leysha úgy véli, a légiutas-kísérők nem feltétlenül tudják, min mennek keresztül éppen a fedélzetre lépő utasok.
– Az emberek folyton rajtunk vezetik le a dühüket, de megpróbálom a többi légiutas-kísérővel is tudatni, hogy ne vegyék ezeket személyeskedésnek. Mindenkinek együttérzőbbnek kell lennie a másikkal.
Ne vegyél jegyet harmadik féltől
Sok családos utas a beszállás után ideges lehet, ha kiderül, nem ülhet a gyermeke mellé.
Ez általában annak a következménye, ha harmadik féltől veszi a repülőjegyét.
Általában ezek a weboldalak véletlenszerűen szórják ki a jegyeket.
Óvatosan a búvárkodással!
Nyilván nem mindenkit érint, de nem a legjobb ötlet búvárkodás után repülni. Várni kell legalább negyvennyolc órát, hogy a szervezetnek legyen elég ideje megszabadulni a felesleges nitrogéntől. Ellenkező esetben fennáll a dekompressziós betegség lehetősége.
A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
tippek | tanácsok | fedélzet | repülés | légiutas-kísérő | utazás
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!