Egy légiutas-kísérő szerint erre az öt dologra mindenképp érdemes odafigyelni a repülésnél

Néhány akár életmentő is lehet.

Jó pár légiutas-kísérő osztja meg szívesen a repüléssel kapcsolatos tippjeit és tapasztalatait a közösségi médiában. Ezúttal Leysha Perez árulta el, mire érdemes odafigyelni.

Ne használd a légitársaság takaróit és párnáit!

– Ha bárhová repülök, viszem inkább magammal a saját takarómat és párnámat! – mondja. A magyarázatra nem tér ki, vélhetően higiéniai okai vannak ennek.

Óvatosan a felszolgált ételekkel!

Leysha nem ajánlja, hogy túl sok ételt együnk a gépen.

– Csak azért, mert rengeteg tartósítószer van benne, nagyon magas a nátriumtartalma, így összességében nem tesz jót az egészségednek, ha túl sokat eszel belőlük.

Légy együttérzőbb!

Leysha úgy véli, a légiutas-kísérők nem feltétlenül tudják, min mennek keresztül éppen a fedélzetre lépő utasok.

– Az emberek folyton rajtunk vezetik le a dühüket, de megpróbálom a többi légiutas-kísérővel is tudatni, hogy ne vegyék ezeket személyeskedésnek. Mindenkinek együttérzőbbnek kell lennie a másikkal.

Ne vegyél jegyet harmadik féltől

Sok családos utas a beszállás után ideges lehet, ha kiderül, nem ülhet a gyermeke mellé.

Ez általában annak a következménye, ha harmadik féltől veszi a repülőjegyét.

Általában ezek a weboldalak véletlenszerűen szórják ki a jegyeket.

Óvatosan a búvárkodással!

Nyilván nem mindenkit érint, de nem a legjobb ötlet búvárkodás után repülni. Várni kell legalább negyvennyolc órát, hogy a szervezetnek legyen elég ideje megszabadulni a felesleges nitrogéntől. Ellenkező esetben fennáll a dekompressziós betegség lehetősége.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tippek | tanácsok | fedélzet | repülés | légiutas-kísérő | utazás

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom