Öt reggeli szokás, amely produktívvá teszi az egész napot

Gyerekkorunkban megtanultuk, hogy akkor leszünk igazán kipihentek, ha korán fekszünk és viszonylag korán kelünk. Felnőttként pedig gyakran tapasztaljuk, hogy ezzel a napirenddel nemcsak fittebbnek érezzük majd magunkat a nap folyamán, de produktívabbá és célorinetáltabbá is válhatunk.

De vajon mi az első dolgunk, amikor felébredünk? Valószínűleg a legtöbbünknek ugyanaz:

a telefonunkért nyúlunk, hogy megnézzük, mennyi az idő, vannak-e új üzeneteink, e-mailjeink. Ez azonban az egyik legrosszabb, amit tehetünk.

Az IDC tanulmánya szerint az okostelefon-használók körülbelül nyolcvan százaléka minden reggel az ébredéstől számított tizenöt percen belül ellenőrzi mobiltelefonját. A pszichológusok szerint azonban ezzel az egyetlen szokással jelentős mértékben növeljük a stressz-szintünket, és hatalmas lépést teszünk afelé, hogy túlterheltnek érezzük magunkat már akkor, amikor még igazából el sem indult a nap. A jó hír az, hogy apró változtatásokkal és néhány új szokással sokat tehetünk azért, hogy produktívvá és kiegyensúlyozottá váljunk.

Ágyazzunk be!

Bármilyen egyszerűnek is tűnik, az ágy bevetése növeli az elégedettség-érzetünket, és további cselekvésre ösztönöz bennünket.

Nyújtózkodjunk!

Gyakran előfordul, hogy testünk megmerevedik az alvás ideje alatt. A lassú, elnyújtott mozdulatok végrehajtása közben azonban fellazulnak az izmok és fokozódik a testünk rugalmassága.

Már egy ötperces nyújtógyakorlatokkal serkenthetjük a vérkeringésünket is, így aktívabbnak fogjuk érezni magunkat.

Adjunk hálát!

A pozitív megerősítések, az, hogy a káoszos, feszültségekkel terhelt időszakban is megtaláljuk a jót, alapvetően meghatározhatja az egész napi hangulatunkat.

Hidratáljunk!

Az ébredést követő negyedórában cseréljük le a kávét vízre! Csepegtessünk bele egy kevés citromos vizet, és élvezzük, ahogy azonnal felfrissülünk.

Ráadásul, ha ezt rendszeresen megtesszük, az emésztésünk is optimalizálódik, a természetes C-vitamin-bevitelnek köszönhetően pedig erősödik az immunrendszerünk is.

Tornáztassuk meg a testünket és az agyunkat is!

Ha van időnk, a nyújtógyakorlatokon túl mozogjunk is egy keveset, illetve tartsunk egy húszperces meditációt, amelynek segítségével az egész napra feltölthetjük magunkat energiával, hogy aztán koncentráltan, vidáman és optimistán tekinthessünk az előttünk álló feladatokra.

A kreatív energia mindannyiunkban benne van, csupán rajtunk múlik, hogy a felszínre tudjuk-e hozni. Ebben segít néhány igazán egyszerű, de annál hatásosabb módszer.

(Fotók: Getty Images)

reggeli | nagy sztori | életmód | inspiráció | motiváció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom