Ha most kellene választ adni, ezt az öt helyet keresnénk fel jövőre

Addig is tervezünk és álmodozunk. Róluk.

Tel-Aviv, Izrael – Európai vibrálás

Komoly dózisban adagolják a pozitív életérzést a szabadság városában, amihez a tenger, a pálmafák, a boldog emberek, a nagy terek és a változatos, modern építészet remekei is hozzáteszik a magukét.

Hangulatát tekintve a spanyol vagy a francia tengerparti városokét idézi Tel-Aviv, ahol minden sarokra jut egy helyi ékszerkészítő, galéria vagy dizájnerbutik (nagy kedvenc a minimalista Kav).

Gasztronómiai szempontból is multikulturális, amire jó példa a pékségektől a topséfek által futtatott helyekig mindent megadó Sarona Market.

Las Arenas, Spanyolország – Sajt a barlangból

Az építészeti fellegvár, Bilbao külterületénél, a Vizcayai-öböl partján bujdokol ez a kis baszkföldi gyöngyszem. Az ipari forradalom egyik legnagyobb művét, az 1893-ban átadott Vizcaya-hídat találjuk ott, amely a legidősebb függőhíd a világon.

A kötelezőket tömörítő listán szorosan a másodikként következik a barlangban érlelt Cabrales sajt, melynek történetét és elkészítésének módját egy negyvenöt perces barlangi expedíción ismerhetjük meg. Megkóstolni ér!

Sagres, Portugália – Valamikor itt volt a világ vége

Állandó szeles időjárása miatt igazi szörfparadicsomnak mondják a mindössze kétezer lakosú portugáliai Sagrest, melyet elsősorban a Cabo de São Vicente, vagyis a São Vicente-fok miatt keresnek. Ez a kontinens legdélnyugatibb pontja.

Két hullámlovaglás között érdemes betérni a családias Restaurante Carlosba a vidék tradicionális ételeiért, míg a Pau de Pita teraszán hátradőlve egy pohár finom portugál borral a poharunkban nézhetjük a távolban nyugovóra térő napot.

Etiópia – Megelevenedő földrajzkönyv

Vaskos történelme és kulturális tradíciói miatt nagyjából a tekintélyes Egyiptomhoz lehet mérni.

Ha a hasonló aurájú Etiópiában csatangolunk, sziklába vájt templomok, tekintélyes várkastélyok és megközelíthetetlennek tűnő kolostorok között vezethet az utunk, ha épp nem a vízesésekkel és változatos vadvilággal teli természetet választjuk. Kihagyhatatlan a világ egyik leglátványosabb tájaként ismert Simien Nemzeti Park a formás hegycsúcsaival és mély völgyeivel.

Costa Rica – Boldogság és kávé

Álomszerű partszakaszok, páratlan természeti adottságok, működő vulkánokkal kísért látványos nemzeti parkok, érintetlen trópusi környezet, vidámság, életöröm és felszabadultság.

Costa Rica a világ talán legderűsebb helye. Ilyen környezetben vágott bele a kávébizniszbe minden bizonnyal egyedüli magyarként Bányai László, akinek saját ültetvényei és birtokai vannak a kísérleti és ritka kávéfajtákkal is előszeretettel foglalkozó országban.

Magas minőségű arabica kávéval látja el a világ pörkölőit, köztük hazai helyeket is. Magyarabb kávé jelenleg nincs a világon.

Ez is érdekelhet:

Öt hely, ahová nagyon mennénk már

Egyszer majd, valamikor.

(Fotók: Pixabay)

úti cél | utazás | bakancslista | 5 hely | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom