Ezekben a közösségi irodákban szívesen maradunk a laptop kikapcsolása után is

Egy jó közösségi iroda nem csupán a kapcsolatteremtésben és az inspirációban segít, olykor a szociális életünket is jó irányba terelheti. Mutatunk öt olyat a nagyvilágból, melyek a gép leállítását követően is szívesen marasztalnak. 

City Pavilion, London

A London szívében, Cannon Greenben található City Pavilion nem hagyományos közösségi iroda, hanem afféle életmódközpont.

Ipari hangulatának inspirációja a régi telefonközpontokból ered, úgyhogy nem véletlenül találunk ennyi fémet, üveget, finoman megmunkált faanyagot és egy hatalmas betonlépcsőt.

A hatalmas szó magára az irodára is igaz: összesen öt emeletet birtokol a nemrég teljesen felújított épületben, közte penthouse lakosztályokat (!), privát helyiségeket, tetőtéri kertet, bárt, éttermet és edzőtermet – az egész olyan, mint egy vagány lakópark.

The Shop, New Orleans

A dzsessz fővárosának száztizenhárom éves kortárs művészeti központjának harmadik és negyedik emeletén dolgozhatunk, ha New Orleansban járva sürgős megoldandó feladatunk akad.

A korábban raktárként használt épület eredeti vonalaiból sok mindent megtartottak, hiszen arrafelé (is) szeretik ápolni a helyi hagyományokat.

A The Shopban aligha kell tartanunk attól, hogy nem jutunk munkaállomáshoz, mert összesen hatvankilenc, kiválóan felszerelt és tágas iroda (plusz hét konferenciaterem) várja ideiglenes lakóit kellemes és szellős környezetben.

WeWork Galaxy, Bengaluru

A co-working irodák telepítésében lassan arany fokozatot kiérdemlő WeWork első indiai projektjének hangulatából és színeiből egyértelműen lejön, hol húzták fel.

A tervezők az Indiára jellemző anyagokat (fa, acél, márvány) felhasználva egyensúlyoztak az indiai hagyományok és a luxus határvonalán, miközben igyekeztek megtartani a WeWork sajátos esztétikai jegyeit.

Helyszűkétől itt sem kell tartani: az egykori átriumban öt emeletet foglal el a közösségi iroda,

melynek a megszokott szolgáltatásain túl tetőtéri medencéje és edzőterme tesz azért, hogy 18 óra körül se hazafelé vegyük az irányt.

Mortimer House, London

Alighanem az angol fővárosban a legnagyobb az egy négyzetkilométerre tehető közösségi irodák száma, bár ez az ötemeletes, art deco stílusú épületben helyet kapott Mortimer House simán eladhatná magát vendéglátóhelynek is.

A Fitzrovia városrészben működő ház küldetése szerint a munka, a társadalmi és a mindennapi élet harmóniáját igyekszik megteremteni.

Ezt többek között a felhasználók és a nagyközönség számára egyaránt nyitott dekoratív étteremmel próbálja elérni, de az otthon melegét és eleganciáját kínáló, világos és hangulatos munkaállomások miatt sem kell szégyenkeznie, sőt.

The New Work Project, New York

Mivel New Yorkban gyakorlatilag hetente nyílnak új közösségi irodák, valami különlegessel kell annak előrukkolnia, aki pozitív értelemben szeretne kilógni a sok közül.

A férj és feleség által megálmodott brooklyni The New Work Project ilyennek tűnik. Kizárólag tagságival lehet helyhez jutni, cserébe a tulajdonosok hasonló gondolkodású és elkötelezett embereket terelnek össze az abszolút modern dizájnnal berendezett közösségi térbe.

A freelancerek és a kisebb létszámú vállalkozások a munkaállomásokon kívül két konferenciateremben és négy stúdióban érezhetik magukat otthon – ezt az érzetet adja a williamsburgi hely.

Ráadásul nem csupán klasszikus irodaként tekintenek rá, ahol üzleti megbeszélések és ebédek teszik ki a nap nagy részét, hanem formálják a tagok szociális életét is különféle rendezvényekkel, termékbemutatókkal, előadásokkal, hogy ne csak a napi kötelező munkaórákat töltsék el ott szívesen.

Ez is érdekelhet:

Ebben az öt közösségi irodában még hétfő reggel is szívesen babrálnánk az Excellel

Ezekre az inspiratív helyekre bármikor beülhetünk dolgozni, miközben nem vagyunk egyedül, ismerkedhetünk, kapcsolatot építhetünk.

(Fotók: Wallpaper)

dizájn | közösségi iroda | london | Bengaluru | co-working

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom