Ilyen magyar szemmel Olaszország "legszicíliaibb" városa

Palermo nem kíméli az embert. Szüntelenül harsognak az autódudák, könyörtelen a nyári forróság, a nyitvatartási idő pedig mondjuk úgy, rugalmas. De megéri türelmesnek lenni vele, pláne ősszel. Valójában egy bájos város, ahol édes sütemények illata terjeng, a mellékutcák szemrevaló terekre nyílnak, és mindenütt mozaikos templomok állnak. A leginkább sportfotóiról ismert Pálfi Balázs sem tudott ellenállni a szicíliai szépségnek és szerencsére a fényképezőgépét sem felejtette a dolgozószobájában, amikor útra kelt Dél-Olaszország felé. Művészi fotóin keresztül mutatjuk be az egyedülálló karakterű várost.

Palermo nemcsak a kaput jelenti Szicíliához, hanem a kultúra, az ételek, az építészet és a történelem fővárosát, a szicíliai kormányzat központját, valamint a sziget legnagyobb kikötőjét.

Palermóban nem lehet "elmenekülni" a történelem elől.

A város tele van arab kupolákkal, barokk homlokzatokkal, bizánci mozaikokkal és normann kori relikviákkal, de ma már a kortárs művészeti színtér is masszívan megmutatja magát.

És hát a gaszronómia...Lendüljünk túl a pizzán és a tésztán, egy szicíliai látogatás nem lehet teljes az arancinik, a cannoli és a granita nélkül. Arancinit (olasz rizsgolyó) minden kávézóban és pékségben árulnak és a ropogós, édes cannolira is könnyű lecsapni.

A granita nagyon szicíliai: egy félig fagyasztott desszert, amit jégből és cukorból készítenek, ésáltalában helyi összetevőkkel, például friss citrommal ízesítik.

Palermo nem hasonlít Olaszországra, mert nem olasz, hanem szicíliai. A szicíliaiak pedig egy különleges nép. Ahogyan a képek is átadják.

(Fotók: Pálfi Balázs)

gasztronómia | történelem | pálfi balázs | képek | szicília

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom