Káprázatos hotellé alakítottak egy régi palotát Rómában

A spanyol származású, milánói székhelyű tervező, Patricia Urquiola keze munkáját dicséri a palotából lett szálloda és gyógyfürdő, amelyet a körkörös elemek és hagyományos olasz anyagok harmóniája tesz egyedivé.

A szóban forgó palota a Pantheon és a Trevi-kút szomszédságában található Palazzo Salviati Cesi Mellini, a hotel pedig a Six Senses Rome. A San Marcello al Corso templom mellett álló épület a tizenötödik században épült, majd Tomaso De Marchis a tizennyolcadik században barokk stílusban korszerűsítette.

A Studio Urquiola helyreállított néhány korabeli részletet, például a lenyűgöző központi lépcsőházat és a világörökségi főhomlokzatot, amely a nyüzsgő Via del Corso felé néz.

A bejárat a Piazza di San Marcello felől egy nyitott lobbyba és közösségi térbe vezet, amelyet Urquiola-kanapék és társalgószékek töltenek meg a klasszikus olasz dizájn elemei mellett. Ezek az asztalokkal és dísztárgyakkal együtt kör alakú szőnyegeken helyezkednek el, a travertinpadlóra állított cserepes növények között.

A kézműves jelleg, a kivitelezés, az anyagok és a grafikák minden pillanatban egységet teremtenek a természettel, miközben hűek maradnak mind a római klasszicizmushoz, mind a Palazzo Salviati Cesi Mellini gazdag történelméhez"

- mondta Urquiola.

Az ablakok mellett egy ívelt, zöld márványból készült bárpultot helyeztek el, amely az udvaron lévő, hozzá illő pultokkal félkört alkot, amely a fölötte lévő földszínű acélszerkezet formáját követikű.

Az udvaron, a hátsó fal mentén a növényládákkal egybeépült padok sorakoznak további ülőhelyekkel, ahol a vendégek a trattoria stílusú Bivium étterem ételeit és italait élvezhetik.

A kör alakú formák és motívumok a szálloda más tereiben is visszatérnek, a Six Senses Spa-ban és az első emeleten található római fürdőben is, ahol kis fotelekben lehet a kezelésekre várakozni, és innen lehet belépni a travertinnel szegélyezett, többmedencés fürdőházba is.

Az emeleteken található, egyedi elrendezésű szobákat lágy, semleges tónusú dekoráció díszíti: faburkolat, mintás szőnyegeket és különféle gömb alakú lámpatestek.

A kilencvenhat szoba és lakosztály közül többnek is van erkélye, és mindegyikből az udvarra vagy a városra látni.

A szobák vakolatát a cocciopesto nevű ókori római anyagból készítették, amely mésszel és homokkal kevert agyagedény- illetve téglatöredékekből áll.

Az ókor öröksége előtt is tisztelgünk a cocciopestóval, amely főhajtás Vitruvius római építész előtt"

- mondta a stúdió.

A szálloda Notos nevű tetőbárjából csodás kilátás mellett kostólhatunk botanikus koktélokat és könnyű falatokat.

A belső térben található műalkotásokat, akvarelleket, szobrokat, textilmunkákat és vásznakat Federica Sala művészeti tanácsadó választotta, és ezek mind a szálloda egyedi alkotásai.

Idén a világ legjobbja egy olasz szálloda lett, és nem kizárt, hogy hamarosan újabbakkal bővül a kínálat, ha valaki fantáziát lát ezekben a római Gucci-villákban.

(Forrás: Dezeen, képek: Luca Rotondo/Dezeen)

róma | szálloda | Palazzo Salviati Cesi Mellini | Six Senses Rome | belváros

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom