Patagónia legszebb helye ez a lehetetlen színű tó

A fekete sziklák, a havas hegycsúcsok és a kékeszöld színű víz szokatlan ellentéte teszi vonzóvá Chile egyik szépségét, a Pehoé-tavat.

A hegyi tó az UNESCO Világörökségi védelmét élvező Torres del Paine Nemzeti Park területén található, melyet Patagónia jelképének tartanak, és egyike a világ legszebb nemzeti parkjainak.

Meglehetősen zaklatott a története, a közelmúltban a felelőtlen turisták által okozott pusztító tűzvészeknek több tízezer hektárnyi növényzet esett már áldozatul.

A természeti csodákkal teli, 181 ezer hektár területű park mintegy százötven kilométerre fekszik a legközelebbi lakott településtől, Puerto Natalestől. A gyakori szélviharok egészen furcsa alakúra formálták a park fáit, és a hegyek csúcsait, de talán mégis a kristálytiszta vízű tó számít a park legszebb attrakciójának.

Felhőtlen időjárás esetén mutatja meg igazi arcát, amikor a víztükörből látni a szomszédban magasodó Cuernos del Paine csúcsait. Szépségét a Huffington Post is elismerte, miután a közelmúltban a világ húsz legszebb tava közé választotta.

A magazin szerint kicsit bajos ugyan a Paine-folyó által táplált tó megközelítése, de a megpróbáltatásokért cserébe kapott látvány minden nehézségért kárpótolja az utazót:

napfelkeltekor lehetetlen színű levendulaárnyalatok, napnyugtakor pedig elképesztő narancsszínek festik meg az ég alját.

A tájhoz hasonlóan a Pehoé-tó környéki élővilág is meglehetősen változatos: a növényvilágot nagyrészt andoki fenyő és patagóniai pampa alkotja, de a túrázók találhatnak fák és cserjék nélküli sivatagos részeket is. Körültekintően ajánlatos csatangolni, mert a vidék pumák és pamparókák otthona.

Ha már túrázás, érdemes körbejárni a híres Paine-útvonalat, amely hét-tíz napnyi kirándulást jelent arrafelé, de természetesen jóval rövidebb etapokra is be lehet nevezni, mint ahogy lehetőség van megcsodálni a gleccsereket, vagy csak hajókázni egy kört a tavon a Patagonian Ice Catamarannal.

Ez is érdekelhet:

Patagónia varázslatos márvány­katedrálisának látványát képtelenség feldolgozni

A chilei Marble Caves geológiai képződmény, ha lehet, még az amerikai Antilop-kanyonra és a mexikói Crystal Cave-re is rálicitál.

(Fotók: Unsplash)

pehoé tó | túra | nemzeti park | víztükör | patagónia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom