Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Segítség a bajban.

Mint ismeretes, az Egyesült Államok nyugati partvidékén pusztító tűzvész következtében legalább hetvenezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Észak-Kalifornia és Oregon állam területén a legrosszabb a helyzet, ahonnan több tízezer embert kellett evakuálni. San Franciscót például csaknem teljes sötétség borította a sűrű, szinte áthatolhatatlan füst miatt, majd a sötétséget a lángok bíbor színe váltotta fel. Az ott dolgozó Gáspár András jóvoltából a Roadster első kézből számolt be a város apokaliptikusnak tűnő hangulatáról.

A vészhelyzetre nemes felajánlással reagált a világjárvány miatt szinte kihasználatlanul álló The Hoxton luxusszálloda,

amely menedéket nyújt a bajba jutottaknak azzal, hogy elszállásolja őket Los Angelesben és Portlandben.

A rászorulóknak mindössze annyi a dolguk, hogy lakcímük igazolásával regisztrálnak a [email protected] vagy a [email protected] e-mail címen, aztán a szálloda jelentkezik és vendégül látja őket. Valamennyi, evakuálásra kényszerült Los Angeles-i és portlandi lakos automatikusan megkapja az ingyenes szálláslehetőséget.

A Hoxtonnál azokra is gondoltak, akiknek nem kötelező elhagyniuk a lakhelyüket, hanem csak a mindennapjaikat befolyásolja a tűzesetek következtében rossz minőségűvé vált levegő, ők ötvenszázalékos kedvezménnyel vehetnek ki szobát a Los Angeles-i hotelben (ahol egyébként békeidőben 184 dollárba kerül egy éjszakára egy kétágyas szoba).

A Hoxtont előszeretettel emlegetik amolyan anti-hotelként, mert nem feltétlenül illeszkedik a hagyományos szállodák sorába nyitott koncepciója és modern szobaberendezései miatt. Londonban, Chicagóban és Brooklynban is működnek kényelemközpontú egységei.

Nem a Hoxton az egyetlen a nyugati parti szállodák közül, amelyik felajánlotta üres szobáit, az U-Haul például harmincnapos elszállásolást ajánl Oregon és Washington állam mintegy tizenöt helyszínén, illetve jó néhány Airbnb-szállásadó is befogadja az evakuálás miatt költözni kénytelen embereket az Open Homes program keretében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images, The Hoxton, Insider)

rászorulók | los angeles | tűz | kalifornia | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom