A partitrükk bemutatása nem veszélytelen, csak megfelelő óvintézkedések mellett érdemes bemutatni.
A pezsgősüveg karddal való kinyitása rendkívül látványos, egyetlen gyors mozdulat és egy egész terem tör ki örömujjongásban. A szablya használata azonban veszélyes, hiszen az üveg hatalmas nyomás alatt áll, az eszköz pedig igen éles, így
otthoni körülmények között csak óvintézkedések mellett érdemes a partitrükköt bemutatni.
Gina Netisingha, a Seagate Hotel egyik vezetője több száz pezsgősüveget nyitott már ki kard segítségével pályafutása során, tanácsait pedig több mint ajánlott megfogadni.
1. Tartsuk hidegen a palackot, hiszen így az üveg nagyon törékennyé válik és csökken a palackban lévő nyomás is. A kardos trükk bemutatása előtt tegyük a pezsgőt három órára a hűtőbe, vagy helyezzük fejjel lefelé egy vödör jégbe, amíg a nyaka teljesen ki nem hűl.
2. Győződjünk meg arról, hogy az üveg csupasz, nem maradt rajta se fólia, se drótdarab. Ha ezt kipipáltuk, keressük meg a "varrását", azaz a palackon végigfutó vonalat. A legtisztább törés ugyanis ott érhető el, mivel a palack ott a leggyengébb.
3. Tartsuk megfelelően az üveget, ne helyezzük az ujjbegyeinket a penge útjába. Ha jobbkezesek vagyunk, a palackot a bal kezünkkel, alul tartsuk stabilan, állítsuk az üveget 45 fokos szögbe, a "varrással" felfelé.
4. Készüljünk fel az egyetlen, gyors mozdulatra. Ha minden jól sikerül, a nyak lerepül, a palack pedig pukkan.
Idén két magyar pezsgő is a világ legjobbjai közé került, ezek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek.
(Forrás: Thrillist, fotók: Getty)
új év | szilveszter | pezsgő szablya | pezsgő kard | pezsgő
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!