Már csak pár napig kóstolhatók itt ebből a különleges szőlőpárlatból készült koktélok

Egy távoli világ ízeit megkóstolni mindig izgalmas történet és valljuk be, Peru nem feltétlenül tartozik azon országok közé, melynek gasztronómiai pillanatait minden budapesti utcasarkon meg lehet csípni. Éppen ezért tűnik vonzónak a hazai bárvilág elitjébe tartozó Blue Fox The Bar csupán rövid ideig élvezhető ajánlata.

A Blue Fox The Bar az emblematikus Kempinski Hotel Corvinus Budapest koktélbárja.

Az elegáns szálloda hangulatához remekül passzoló helyen az érdekesebb alapanyagokra és a belőlük készített italokra specializálódtak, úgyhogy ebből kiindulva nem nagyon lehetett volna ideálisabb házigazdát találni egy perui nagykövetséggel közösen gründolt eseményhez, hogy gasztronómiai élményeken keresztül népszerűsítsék a dél-amerikai ország kultúráját.

A kötetlen hangulatú estét Peru nemzeti itala, a Pisco vitte el; a zamatos és aromás szőlőpárlatból klasszikus és egyedi koktélokat kreált a Blue Fox The Bar csapata, az autentikus perui ételekért pedig egy perui származású vendégséf, Javi Calea volt a felelős.

A Pisco sokféle változatban ismert, de Perun kívül nincs igazán köztudatban. Szakértők szerint tisztán fogyasztva az igazi (ebben az állapotában nagyon tiszta, fényes, markáns illatú, ugyanakkor testes és karakteres pálinka), aperitifnek kiváló ital, ugyanakkor hibátlan koktélalap is. A Blue Fox The Barban egy korábbi Pisco-masterclass (melyen többek között az ital készítését és történetét lehetett megismerni) folytatásaként tartották meg a Pisco Night-ot, az egyhetes Pisco-hét nyitóbuliját.

Négyféle koktélt találtak ki, melyek közül üdvözlő kortyokként a savanykásabb Pisco Sour (Pisco, lime, citrom, cukor, tojásfehérje) és a kesernyés-ütős Zamboni (Pisco, campari, vermut) köszöntött, majd a nagyon frissítő Chilcano (Pisco, lime, gyömbérsör), végül az est talán legjobbja, az életet ünneplő édeskés-hűvös Viva El Perú! (Pisco, bodza, citrusok, vanília, menta) robbant be, hogy aztán egészen április 14-ig bevezessen kicsit a perui életérzésbe.

 

pisco | kempinski | hotel | budapest | Blue Fox The Bar

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

Ezzel az egyetlen trükkel mindig tökéletes lesz a tükörtojás

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram