Így tehetsz a legtöbbet azért, hogy ne lopják el a poggyászod

Az egyik gyakran bevetett trükk valójában nem igazán működik.

Szakértők óva intik az utazókat attól, hogy kizárólag a nyomkövető eszközökre támaszkodjanak a poggyászuk biztonságát illetően. Sokan GPS-nyomkövetőt raknak a feladott csomagjukra, hogy könnyen megtalálják azt, ha netán eltűnne. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez egyáltalán nem bombabiztos megoldás, és még egy ilyen szerkezetre hagyatkozva is balul sülhetnek el a dolgok.

Az egyik fő probléma például, hogy a tolvajok már tudják, hogy figyelniük kell ezeket az kütyüket; átnézik a táskákat, és eldobnak mindent, amit potenciális GPS-eszköznek gondolnak.

– A poggyászkövető hasznos dolog, ha a táska elkeveredik. De nem lopásgátló eszköz. A tolvajok okosak, és eltávolíthatják vagy kikapcsolhatják a nyomkövetőket, így az AirTag valószínűleg használhatatlan lesz – mondja egy utazási szakember.

A szakértők azt tanácsolják mindenkinek, aki poggyászkövetőt vet be, hogy használjon kevésbé felismerhető márkájú készüléket, így a tolvajok nem fogják észlelni, amikor a csomagban turkálnak. Kerüljék továbbá a kifejezetten GPS-nyomkövető tárolására kialakított zsebeket vagy rekeszeket, mivel azokban sokkal könnyebb megtalálni. Bontsák ki a belső bélést, és ragasszák be az eszközt egy szövetlap alá.

Akad más módja is annak, hogy ne tűnjön el a poggyászunk és még technikát sem szükséges alkalmazni hozzá. Az egyik ilyen opció például, hogy csupán kézipoggyásszal repülünk, és amennyire csak lehet, kerüljük az átszállást. A Sun Online Travel rezidens légiutas-kísérője szerint ez a két legjobb módja annak, hogy az utasok növeljék esélyeiket arra, hogy biztonságban megérkezzenek a csomagjaik. Az átszállás ugyanis megduplázza a poggyász eltűnésének kockázatát.

Ha tehetjük, válasszunk közvetlen járatot – még ha kicsit többe is kerül a jegy. A csak kézipoggyásszal való repülés egyben azt is jelenti, hogy leszálláskor nem kell hosszasan sorban állni a csomagkiadásnál.

Muszáj aludni pár órát a hosszú távú repülőutakon, ami egyben az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat is – különösen akkor, ha a turistaosztályra sikerült helyet foglalni. Justin Agustin fitneszszakértő egy felkapottá vált TikTok-videóban mutat be egy katonai módszert, melyről azt állítja, hogy az abban látható technikát alkalmazók kilencvenhat százalékát két perc alatt elnyomja az álom.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

utazás | poggyász | biztonság | nyomkövető | csomag

FOLYTASD EZZEL

Van egy szempont, ami alapján Budapest bekerült Európa legjobbjai közé

Ha diák vagy, ezek a legjobb európai úti célok számodra idén nyáron

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom