Bár csak idén tavasszal nyitott, hamar a budapesti közönség kedvelt helye lett a Belgrád rakparton található Port de Budapest. Augusztus elején frissül a kínálat, mindennap elérhető brunch-csal erősít a teraszos bár és étterem.
Az Erzsébet híd és a Szabadság híd ölelésében, a Belgrád rakparton lenyűgöző panorámával és napfényben úszó teraszokkal várja vendégeit április óta a Port de Budapest, közvetlenül a Nemzetközi Hajóállomás mellett.
A nyarat signature koktélkínálattal és a nemzetközi konyha legjavával, no meg élő DJ-szettekkel indították, most pedig reagálva az elsősorban hazai vendégkör igényeire és visszajelzéseire, augusztus 8-tól brunch kínálattal bővítik a repertoárt, amely minden nap 11-16 óra között elérhető.
És hát ki ne szeretné csodálni a nappali kilátást, miközben halk zene szól, ütemesen hullámzik a Duna és jobbnál jobb ételekkel és italokkal indíthatjuk a napot?
A kínálatban megtaláljuk az olyan nagy klasszikusokat, mint az Eggs Benedict, a Croque Madame vagy az avokádó toast, de egy átgondolt gofri szelekciót is találunk, édes és sós ízekben is.
A nagyon cuccos That’s sweet! variáns nutellával, banánnal, tejszínhabbal, csokiszósszal és pillecukorral érkezik, és ha mindez nem lenne elég, opcionálisan még vaníliafagylalttal is turbózhatjuk az élményt.
Hasonlóan érdekes kreáció a Hangover fantázianévre hallgató változat, ahol a ropogós bundában sült csirkemell találkozik édes káposztasalátával, jalapeno-val és juharsziruppal a puha gofri tetején. A könnyedebb fogásokra vágyók örülni fognak a lazacos poké bowl-nak, a granolát és friss gyümölcsöket nem nélkülöző görög joghurtnak vagy épp a vegán lecsónak.
Az ízletes – és abszolút közösségi média- kompatibilis – ételkínálat a helyre jellemző magas minőségű és gondosan kurált italkínálattal egészül ki. Szuperegészséges smoothie-k és fantáziadús mocktailok is felkerültek az itallapra, de egy Mimosával vagy egy pohár champagne-nal sem tudunk mellélőni.
Tűzijáték az első sorból
Nem ez az egyetlen nagy durranás a Port de Budapestben, hiszen az augusztus 20-i ünnepségre és tűzijátékra készülve rendhagyó módon vacsoraeseménnyel készülnek.
Az este folyamán – ahová előzetes regisztráció szükséges – egy Varju Viktor séf, a magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja által megálmodott ötfogásos menüsor kerül majd az asztalokra, amelyhez korlátlan italcsomag is társul.
brunch | Port de Budapest | tűzijáték | vacsoraélmény | augusztus 20.
Dubaj a multikulturális gasztronómia egyik fellegvára is
Ilyen lakásétterme aligha volt még Budapestnek
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!