Elindulnál úgy nyaralni, hogy fogalmad sincs a pontos helyről és a programról?

Norvégia gyönyörű fjordjainak, sarkvidéki tájainak és nyüzsgő városainak felfedezése egy utazáson belül elég álomszerűnek tűnik - de hogy hangzana, ha az egész trip rejtélyes lenne?

Ezzel csalogat egy utazásszervező, vagyis titokzatos utakat tervez a skandináv országba, ahol a résztvevők nem tudják, hogy pontosan mit csinálnak addig, amíg oda nem érnek.

Az Up Norway arra kéri a jelentkezőket, hogy egyszerűen csak jelenjenek meg a kijelölt helyen és időpontban. A szervezők addigra már összeraktak egy csodálatos vakációt, melynek minden részlete meglepetés.

Természetesen azért indulás előtt felmérték az irányt és igényeket, ez alapján tervezték meg a percprogramot.

Az ilyen típusú nyaralásnak komoly hagyománya van az északi országban. A helyiek  blåturnak nevezik, ami nagyjából annyit jelent, hogy "a kékbe". "A múltban a norvégok gyakran egy barátra vagy családtagra bízták egy ilyen utazás megtervezését, de az elmúlt két év bezártsága után a meglepetésszerű nyaralás élménye egyre növekvő trend lett a nemzetközi utazók körében is... Az emberek azt szeretnék, ha egy megbízható személytől kapnák a legjobb ajánlásokat, a legjobb tanácsokat. Mostanság pedig jobban, mint valaha. Hajlandóak átadni a hatalmat" – mondta Torunn Tronsvang, az Up Norway alapítója és vezérigazgatója.

Az Up Norway titokzatos, öt éjszakás utazásai fejenként 2300 dollártól kezdődnek. Ami az élményeket illeti, van benne többek között a Finnskogen-erdőben faház tetejére szóló szállás, rénszarvas-menhely meglátogatása és a Hjørundfjordon való hajókázás is. De nem minden a véletlenen múlik. Mielőtt a résztvevők útnak indulnának, kitöltenek egy digitális kérdőívet, majd az Up Norway utazási szakértőjével egyeztetik az utazás időpontját, az érdeklődési körüket és - ami a legfontosabb - a költségvetésüket. Mindent megkérdeznek az utazások típusától kezdve a jelentkező érdeklődési körén át (hogy pihentető, luxus, kulturális fókuszú vagy családbarát utazást szeretne-e), az általa kedvelt tevékenységtípusokig és a szálláshelyek szintjéig.

Az Up Norway csapata ezután javaslatot tesz arra, milyen ruházatot érdemes bepakolni, hogy felkészültek legyenek az ügyfelek. De ha valaki tényleg annyira kíváncsi, hogy nem bírja ki az érkezésig, annak a csapat elárulja az útitervet.

Nem szeretnénk soha sem hajótörést szenvedni, de ha ne adj’ isten megtörténne a baj, ezeken a lenyűgöző helyeken talán ki tudnánk húzni pár napig. Persze ilyen tragikus körülmények nélkül is fel lehet fedezni őket bármikor.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

titkos | rejtélyes | nyaralás | úti terv | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom