Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

"Ez az én birtokom – kifelé!"

Ausztrál farmerek az Instagram-influenszereket ostorozták, amiért a tökéletes "aranyló mező" kép keresése közben birtokháborítást követnek el és még az autósokat is veszélyeztetik.

Új-Dél-Wales és Victoria államok híresek a repcemezőkről. A növény élénksárga virágai szürreális sárga sávot alkotnak a kék égbolt előtt, ami rendkívül látványos. Tony Flanery, egy galongi búza- és repcetermesztő farmer elárulta, a gazdák attól tartanak, hogy az állandóan fotózkodó turisták betegségeket terjesztenek el a terményeik és az állatállományuk között.

"Valóban tartanak a száj- és körömfájástól, és attól, hogy a látogatók milyen betegségen estek át, és honnan jöttek" – mondta Flanery, aki szerint ez most különösen számukra jelent valós kockázatot. És ha ennyi nem lenne elég, a látogatók sokszor balesetveszélyes helyeken is parkolnak.

A farmer arról is panaszkodott, hogy egyszer egy párt talált két kilométerre az úttól, mélyen az egyik repceföldje belsejében. "Gyakorlatilag nem voltak hajlandóak elmenni. Állványra rakták a kamerát, és mintha berendezkedtek volna egész délutánra".

Egy másik gazda szerint ez egyenértékű azzal, mintha valaki beugrana a kertedbe Sydneyben, hogy lefotózza a virágaidat.

Akadt olyan eset is, hogy egy turista átvágta egy birtok kerítését, hogy behajthasson a repceföldre.

"A jelenlegi környezetben a látogatók egyenesen biológiai biztonsági kockázatot jelentenek a gazdaságoknak, ami pedig aggodalomra ad okot a termelők számára" – zárta Flanery.

Mivel több mint félmillió természetes tó található Európában, ezért nehéz dolgunk van választani, ha olyan tóparti nyaralást szeretnénk, ami nemcsak emlékezetes lesz, hanem egyben festői környezetben is játszódik. A keresgélés és a tervezés megkönnyítése érdekében a Lausanne Tourisme összegyűjtötte a leginkább Instagram-pozitív  tavakat a kontinensről, hogy némi inspirációt nyújtson.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash, illusztrációk)

panasz | fotó | instagram | birtokháborítás | repceföld

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom