Másként bánhatnak veled a repülőn, ha bizonyos színű ruhában utazol

Itt az ideje vörösre festeni az eget!

A piros ruhát viselők jobb kiszolgálást kaphatnak a repülőgépeken a nem pirosba öltözött utasokhoz képest – derül ki az Airplane Tips utazási tanácsadással foglalkozó blog egyik bejegyzéséből.

"A személyzet tudat alatt fontosabbnak vagy magasabb státuszúnak érzékelheti a piros ruhát viselő utasokat, ami jobb, figyelmesebb kiszolgálást eredményezhet" – írta Stephanie Lee, a blog szerzője. "Tehát, ha azt szeretnénk, hogy a repülés során elsőrangú bánásmódban részesüljünk, fontoljuk meg a piros szín beépítését az öltözékünkbe" – tette hozzá.

A blog idézi a "The Red Dress Effect" nevű jelenséget, amely szerint a piros ruhát viselő nőket vonzóbbnak tartják. Ezt egyébként tanulmányok is alátámasztják.

A vörös szín erőteljesebbnek és dominánsabbnak is tűnhet – ez már a Journal of Evolutionary Psychology című folyóiratban korábban megjelent írásban olvasható.

A vörös szín továbbá az éberséget és a reakcióidőt is növelheti a Science Daily című tudományos lapban közzétett tanulmány alapján.

"Az erőteljes piros szín viselése a repülőtéren vagy a gépen számos pozitív módon alakíthatja az utazás élményét. Mivel a piros képes megragadni a figyelmet, vonzalmat kelt, valamint magabiztosságot és tekintélyt sugároz, a légitársaságok személyzete és a biztonsági személyzet jobban favorizálja a piros ruhás utasokat" – írta Lee.

Egy pilóta pedig elárulta, miket érdemes csinálni, ha félsz a repüléstől, ezt az öt másodperces biztonsági trükköt pdig minden utasnak tudnia kell, amikor felszáll a repülőre.

(Forrás: New York Post, fotók: Getty Images)

tipp | utazás | repülés | szín | vörös

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram