Kissé meglepő, hogyan vélekedik a többség a repülőgépeken kötelező maszkviselésről

Egy új kutatás szerint az emberek többsége támogatja, hogy a világszerte eltérő korlátozások miatt továbbra is maszkban utazzanak a repülőjáratokon.

A piackutatással foglalkozó YouGov több mint 3600 brit felnőtt körében végzett felméréséből kiderült, hogy

a válaszadók hatvanhét százalékának egyáltalán nincs gondja a maszkviselésre vonatkozó szabállyal.

A kutatás szerint a megkérdezettek mindössze tizenkét százalékának "egyáltalán nem tetszik", tizenöt százaléknak pedig "nem nagyon tetszik", hogy továbbra is maszkot kell viselni a fedélzeten.

A különféle korcsoportokhoz tartozók túlnyomó többsége viszont azt válaszolta, hogy nagyon, vagy meglehetősen komfortosan érzi magát repülés közben.

A YouGov szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: "A koronavírus terjedésének megakadályozását célzó összetett és gyorsan változó szabályozás megváltoztatta az utazási élményt, beleértve a repülőgépeken érvényes, maszkviselésre vonatkozó előírásokat. Folyamatos kutatásaink azt mutatják, hogy sokan már nagyon  szeretnének elutazni, és gond nélkül viselnek maszkot a repülőgépeken."

Eközben az Austrian Airlines szeretné elérni, hogy a járatain lehetőleg minél kevesebb élelmiszer-hulladék maradjon. A légitársaság ezért a hosszabb európai útjai vége felé kedvezményes áron kínálja az el nem adott élelmiszereket – a kezdeményezés hasonló a testvérlégitársaság, a Swiss tavaly indított programjához.

(Forrás: Travelweekly, fotók: Getty Images)

repülés | repülőgép | felmérés | maszkviselés | kötelező

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom