Ezért nem ajánlott soha forró zuhanyt venni a repülés után

Nincs jobb egy kellemesen átmelegítő zuhanynál egy hosszabb repülőút végén – gondolnánk. Rosszul gondoljuk.  

Egy szakértő szerint ugyanis inkább hideg vizet kellene használni forró helyett.

Travys Carinci, a Qantas ügyfélszolgálati menedzsere munkája miatt havonta több tízezer kilométert repül. A CN Travellernek elmondta, mindig kihagyja a hosszú út utáni forró zuhanyt, mert bár csábítóan hangzik a dolog, kiszárítja a bőrt és más negatív mellékhatásai is vannak.

Ezek közé tartozik az olyan bőrbetegségek kialakulásának veszélye, mint az ekcéma, valamint a pattanások súlyosbodása, mivel a forró víz megfosztja a bőrt a természetes olajoktól és az egészséges baktériumoktól. Utóbbiak már Abbas Kananinak, a Chemist Click gyógyszerészének a szavai, aki pluszban a bőr kiszáradását is megemlítette a túl hosszú ideig tartó forró zuhany következményeként.

A hideg zuhany sokkal jobb választás, különösen jetlag esetén, mivel "fokozza a keringést", ami gyors energialöketet ad. Ebben az esetben elektromos impulzusok jutnak el az idegvégződéseinkből az agyunkba, és ez a kémiai reakció egyeseknél antidepresszáns hatású lehet.

Mindenképpen repülés után zuhanyozzunk le, ne pedig előtte; a The Point Guy szerkesztője, Nicky Kelvin szerint már csak azért is, mert a kora reggeli zuhanyzás időpocsékolás, és egyben azt jelenti, hogy kevesebb alvásidővel számolhatunk.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

tipp | zuhany | jetlag | forró | utazás | repülés

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom