Egy szakértő elárulta, mi az első dolog, amit meg kell tenni, amikor leszállunk a repülőgépről

Különösen a hosszú távú járatok esetében.

A repülőgépről leszállva általában rohanunk a szállodába, ahol mindjárt elfoglaljuk szobánkat, majd megnézzük a medencét, a bárt és a hotel környéket.

Egy szakértő szerint viszont ezek helyett egy afféle bőrápolási rituálénak kellene elsőbbséget élveznie.

Bruce Green okleveles vegyész, egyben az SOS Serum Skincare alapítója azt javasolja, hogy a megérkezés után a lehető leghamarabb ugorjunk be a zuhany alá.

– Bár a fedélzetet takarítják, egyes tanulmányok kimutatták, hogy a baktériumok és vírusok napokig élhetnek a kartámaszokon, az öveken, az ablakredőnyökön, a tálcás asztalokon, a WC fogantyúkon és még sok egyén helyen – mondja.

A szakértő szerint a repülés utáni mosakodás a hosszú távú járatok esetén jóval fontosabb, mint a rövidebbeken. Ha csupán néhány órát töltöttünk a levegőben, nem biztos, hogy aggódnunk kell emiatt, hiszen nagyjából ugyanolyan mértékben leszünk kitéve a szennyeződéseknek, mint egy irodaházban.

A hosszú repülés utáni zuhanyzás elhanyagolása azonban veszélyes lehet, mivel "olyan baktériumokat rakhatunk le az új helyiségben, amelyek nem a sajátjaink".

A szappannal és hajsamponnal történő zuhanyozás eltávolítja az esetlegesen "felvett" baktériumokat, valamint csökkenti a közben elszaporodott baktériumok mennyiségét is.

Brodie Capron, a Virgin Flights légiutas-kísérője rengeteg téves információt hallott már a szakmában eltöltött évei alatt. A stewardess ezért egy TikTok-videóban foglalta össze, miket érdemes figyelmen kívül hagyni.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

javaslat | hack | szakértő | utazás | zuhanyzás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom