Ennél jobban aligha lehet elkölteni száz eurót

Mit csinál egy polgármester, ha az irányítása alatt álló falut az elnéptelenedés veszélye fenyegeti? Fillérekért bérbe adja a település Égi Kastélyát.

Az olaszországi Roccascalegnában járunk, melynek szikláin egy tekintélyes erődítmény tekint le a völgyre. Messziről úgy tűnhet, mintha csak úgy a levegőben lógna, pedig a közelmúltban felújított kastély alig várja, hogy élet költözzön belé, és segítségével fellendüljön a lenyűgöző természeti adottságokkal bíró, de a turisták által valamiért elfeledett környék. Maga Roccascalegna egyébként igazi romantikával átszőtt, tipikus talján falu, gyümölcsfákkal, kőházakkal, néhány panzióval és étteremmel, egy nagyobb sétát mindenképp megér.

A falu polgármesterét Domenico Giangiordanónak hívják, akinek csapata örömmel vállalja esküvőktől kezdve születésnapokon át mindenféle családi jellegű rendezvények megszervezését – mindössze száz euróért.

Ezért a potom pénzért egy éjszakára elfoglalhatunk egy egész kastélyt, és bizonyosan életre szóló emlékeket gyűjthetünk a hétszáz négyzetméteres égi építményben.

Exkluzivitását növeli a nem is annyira távoli Appenninek havas hegyoldalait megfestő panorámája, és hogy csupán gyalogúton lehet megközelíteni. A vendégek a település határában hagyhatják autóikat, onnan pedig kisebb túra megtételével juthatnak fel a csúcsra.

Megéri, mert a catering-szolgáltatásaik igazi vidéki olasz specialitásokra épülnek, a helyi pékséget vezető nagymamától még esküvői tortát is lehet rendelni.

A bazaltsziklán emelkedő, olajfákkal és virágokkal körbeölelt kastély korábban évtizedekig kóborló kutyák és bárányok otthona volt, ha pedig a település évszázadokkal ezelőtti múltjára tekintünk vissza, még ennél is szomorúbb eseteket találunk; többször támadták meg a falut ellenséges katonák és kalózok, nem meglepő tehát, hogy egykoron a halál völgyének is hívták a területet.

A kastély egyébként saját kápolnával, toronnyal, virágos kerttel, sőt még tömlöccel rendelkezik, no meg egy évszázados kísértethistóriával: a legenda és a szellemvadászok szerint a hölgytársaságot finoman szólva sem megvető Corvo de Corvis báró fej nélküli szelleme kering(ett) a falak között, melyet többen is láttak-hallottak már sikoltozva futni...

Ha mindezek ellenére kibérelnénk egy (vagy több) éjszakára a lenyűgöző kastélyt, ezen az e-mail címen lehet érdeklődni.

(Fotók: Business Inside, Partinsieme.it, Getty Images)

kastély | vár | Roccascalegna | olaszország | exkluzív

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom