Bécsben lecsapnak a rollerezőkre

Jelentősen átalakítják az elektromos rollerekre vonatkozó szabályokat az osztrák fővárosban.

A városvezetés tervei alapján egy éven belül mintegy kétszáz parkolóhelyet létesítenek az elektromos rollerek számára, melyeket a WienMobil kerékpárállomások mellett helyeznek ki. Nyolc-tíz rollert lehet parkoltatni bennük, illetve körülöttük száz méteres sugarú körben parkolási tilalom lesz érvényben. A tisztviselők szerint ez azt jelenti, hogy a rollerezők fizikailag nem tudnak majd máshol parkolni, ha a parkolási zónától száz méteren belül tartózkodnak. Amennyiben a parkolózónán kívül vannak, akkor az utcán kell hagyniuk a járművet az autók között.

Ulli Sima városi tanácsos kifejtette az intézkedés lényegét, ami nem más, minthogy a járdákat mentesítsék a balesetveszélytől.

Kijelölnek még ún. piros zónákat is, ahová rollerekkel egyáltalán nem lehet behajtani.

A városi tisztviselők a különböző kerületekben megszabják a rollerek számának felső határát is. A belvárosban ez a szám ötszáz, míg a 2-9. és 20. kerületekben 1500 lesz. Ezen túlmenően a város egyfajta digitális műszerfalat kíván létrehozni a rollerek elhelyezésének és aktivitásának nyomon követésére. Az ötlet lényege, hogy a magánszolgáltatók és a rendőrség együttműködése révén érvényre juttathassák a szabályozást és szankcionálni tudják a jogsértéseket.

Alig több mint négy évvel a bevezetésük után Párizsnak elege lett a rollermegosztó szolgáltatásokból és a hozzájuk kapcsolódó problémákból. Legalábbis erre enged következtetni Anne Hidalgo polgármester hirtelen jött bejelentése, amely szerint népszavazást indít arról, menjenek vagy maradjanak a megosztó közlekedési eszközök.

(Forrás: The Mayor, fotók: Getty Images)

szabályok | roller | bécs | parkolás | elektromos

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom