Egy veszélyes TikTok-trend miatt betiltják a fotózást a világ egyik legismertebb nevezetességénél

Amikor a világ egyik leghíresebb épületét keressük fel, természetesnek mondható, hogy fényképet is készítünk róla. A spanyolországi Barcelona egyik legfelkapottabb látványosságánál viszont betiltották a fotózást, miután egy balesetveszélyes trend terjedt el a közösségi médiában.

A barcelonai Sagrada Familia évente 4,7 millió látogatót vonz, és 2017-ben elsőként lépte túl a százezer értékelést a TripAdvisoron. A TikTok-on mostanság egy új trendet követők szelfiket és videókat készítenek a nevezetesség előtt, ahogyan megérkeznek oda a metróból a mozgólépcsőkön.

A helyi média szerint a látványosság körül plakátokat raktak ki, amelyek megtiltják a látogatóknak, hogy videókat vagy fotókat készítsenek a mozgásban lévő mozgólépcsőkön.

Mindez azt követően történt meg, hogy a művelet vírusként terjedt el a népszerű platformon.

Egy Gracie nev tiktokker a plakátok elhelyezését követően posztolt egy azóta már közel százezer megtekintésnél járó videót. amiben elmondta, hogy egy férfi rászólt azokra a látogatókra, akik videóztak a mozgólépcsőkön.

Nemrég mi is megírtuk, hogy a Sagrada Familia építési munkálatai csak 2026-ban fejeződnek be – több mint 140 évvel azután, hogy 1882-ben elkezdődtek. Bár a központi torony hamarosan elkészül, a többek között a lépcsőházzal kapcsolatos munka még folytatódik és 2034-ig minimum eltart.

Érdemes óvatosnak és tisztelettudónak lenni a Kanári-szigeteken, pontosabban a spanyolországi Lanzarotén és Fuerteventurán is. Aki ugyanis homokot, köveket és sziklákat szed fel az ottani védett strandok területéről, az pénzbírságot kockáztat, mivel eme cselekedet törvénybe ütközik. A büntetés összege hatalmas: 128 fonttól (59 ezer forinttól) akár 2563-ig (1.2 millió forintig) is terjedhet – és ez nem az a fajta szuvenír, amire otthon szívesen emlékszünk.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

 

 

 

mougólépcső | fotózás | spanyolország | betiltják | sagrada família

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram