A vártnál jóval hamarabb érkezik a világ egyik legszebb természeti eseménye Japánban

Az okát nem nehéz kitalálni. 

Nem számít, hogy a melegebb vagy hidegebb úti célokat kedveljük-e jobban, alighanem minden utazó álmai között szerepel ellátogatni Japánba az ikonikus cseresznyefa-virágzás időszakában. Segítségképpen egy ilyen utazás megtervezéséhez a Japán Meteorológiai Társaság minden évben cseresznyevirágzás-előrejelzést ad, és ez idén sincs másképp. És nem kell aggódni – a prognózist folyamatosan frissítik.

Aki a helyszínen szeretné átélni a csodát, annak ebben az évben nem kizárólag a korábbi esztendők átlagos virágzási időszakai (vagyis április első napjai) alapján ajánlatos tervezgetnie.

Mint szinte minden más természeti eseményre, az éghajlatváltozás Japán ikonikus cseresznyefáira is komoly hatással volt, és van, azaz idén (akárcsak 2023-ban, 2021-ben és 2020-ban) az előrejelzések szerint a vártnál mintegy tíz nappal korábban virágoznak majd a fák.

A várható forgatókönyv értelmében március 19-e körül láthatóak az első sakura virágok a Shikokuban található Kōchiban. Rögtön ezután, észak felé haladva, Hokuriku és Tōhoku területén áprilisban kezdenek virágozni a cseresznyefák, a hónap végén pedig Hokkaidōt is megáldják a rózsaszín virágokkal.

Az összes előrejelzést és az egy adott régióra vagy helyszínre vonatkozó információkat itt, az Otenki Navigator oldalon lehet követni – japánul, de nem kell megijedni, segítenek a különféle fordítóprogramok.

Minden országnak megvannak a maguk ikonikus levesei, melyek szinte mindegyike a paraszti hagyományból származó egyszerű étel. Esszenciái a környék gasztronómiájának, felvonultatják a térségre leginkább jellemző alapanyagokat, konyhatechnológiai megoldásokat, így fogyasztásukkal könnyen úgy érezhetjük, világ körüli útra indultunk.

(Forrás: Thrillist, fotók: Getty Images)

 

sakura | éghajlatváltozás | virágzás | japán | tavasz

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram