Három titkos hozzávaló, amivel zseniális és változatos saláták készíthetők

Jöhet egy kis ropogósság, roppanósság és némi krémesség? A textúrák játékával hihetetlenül jó és egészséges saláták készíthetők.

A TikTok nagy salátakészítői szinte minden videóban hangoztatják, hogy "ez az a saláta, amit minden nap esznek". A videóban pedig látható egy nagy tál egészséges étel, tele gyönyörű színnel és textúrával. Az alapanyagok változatosságának köszönhetően a salátákat sosem lehet megunni.

A szakértők szerint azonban az állaga kulcsfontosságú ahhoz, hogy minden falatot örömmel fogyasszunk.

Milyen a jó saláta? Ropogós, roppanós és krémes egyszerre

A diófélék és az olajosmagvak, így a mogyoró, a kesudió, a mandula remek roppanós textúrát biztosít a salátának, ráadásul a komplex ízvilágát is remekül alakítja. Szintén jó választás lehet ennek a funkciónak a betöltésére a tökmag, a pirított szezámmag vagy a chia mag is.

A roppanósság érzését a friss káposzta vagy a zeller is fokozni tudja.

A ropogós hozzávalók vékonyabbak, mint a roppanós magvak, könnyen összetörnek a fogunk alatt. Ilyenek a zöldségchipsek, a tortillák és a crutonok is. Salátákban a ropogósság megjelenhet

vékonyra szeletelt alma, sült hagyma, sült quinoa vagy crisp formájában is.

A kellemesen lágy, zamatos textúra, a krémes állag biztosítása általában az öntetek feladata, de ezt a funkciót remekül be tudja tölteni az érett avokádó mellett a lágy sajt, így a friss mozzarella is. Tejmentes, vegán táplálkozás esetén a serpenyőben sült tofu lehet a legjobb választás.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

egészség | praktika | tipp | konyhai trükk | trükk | egészséges táplálkozás

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa