Európa legjobb új éttermei közé került ez az egyedülálló budapesti hely

Az Opinionated About Dining (OAD) nevű szervezet tagságát különböző szakértők és étteremkritikusok alkotják. Az ő véleményük alapján, egy algoritmus segítségével készül el időről időre, kontinensekre  bontva a legjobbnak ítélt éttermek listáját.

Az OAD-t Steve Plotnicki hozta létre 2004-ben. Eredetileg csak saját éttermi kalandjait akarta dokumentálni egy blogban, de hamar felismerte, hogy sok ember szerint a rendelkezésre álló kalauzok nem túl megbízhatóak, ezért úgy döntött, új rendszert vezet be, amelyben a tapasztalt kritikusok véleménye nagyobb súllyal esik a latba.

Majdnem egy évtizeddel későbbre az OAD nemzetközileg elismert étteremkalauz-márkává fejlődött, amely a világ ötezer szenvedélyes gasztrorajongójának véleményét foglalja össze az éttermekről a világ minden táján.

Legfrisebb, Európa harminc legjobb új éttermét rangsoroló értékelésükben a Tóth Szilárd vezette, Michelin-csillagos budapesti Salt igen előkelő helyre került, nyolcadik lett.

Így alakult a tízes lista:

  1. Jan, München, Germany
  2. Oba, Hotel - Canitas, Casas-Ibánez, Spanyolország
  3. Lyst, Velje, Dánia
  4. Igniv by Andreas Caminada, Bad Ragaz, Switzerland
  5. Pine, East Wallhouses, Nagy-Britannia
  6. Ceto by Mauro Colagreco, Roquebrune-Cap-Martin, Franciaország
  7. Osip Restaurant, Bruton, Nagy-Britannia
  8. Salt, Budapest, Magyarország
  9. Alois, München, Németország
  10. Hyle, Silana Crotonese, Olaszország

A Salt az idén az Audi-Dining Guide listáján is nagyon jó helyet szerzett, és igazán izgalmas az a dinamizmus is, amellyel folyton új ötleteket  és utakat keres.

(Forrás: Cision, képek: Salt/Facebook, Unsplash)

 

tóth szilárd | lista | étterem | Európa | OAD

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom