Van egy város, amelyiknek annyira elege lett a turistákból, hogy betiltaná a szállodákat

Baszkföld Európa egyik legkülönlegesebb vidéke, amely izgalmas történelemmel és gazdag örökséggel rendelkezik. Mágnesként vonzza a turistákat az ott található San Sebastian városa is, amely most megelégelte az utazók tömegét, így korlátok közé kívánja szorítani őket. Az egyik radikális ötlet az, hogy egyszerűen betiltják a szállodákat.

Az elképzelés szerint a jelenleg működő hoteleket nem fogják bezáratni, de újak nyitását nem engedélyezik majd.

Nem ez az első város Európában, sőt Spanyolországban sem, amelyik ehhez a módszerhez folyamodik. Palma de Mallorca 2018-ban betiltotta az Airbnb-t, a rövid távú lakásbérléseket pedig Firenze sem engedélyezi tovább. Ezek mellett pedig számos más úti cél is szigorú szabályokat vezet be a túlturizmus okozta károk enyhítése érdekében.

San Sebastian polgármestere, Eneko Goia azt mondta, hogy a város egyes területeit „telítettnek” minősítik, a város szálláshely-kínálata pedig már most is bőséges. A túlturizmus szerinte immáron negatív hatással van az ott élőkre, romlik az élelmiszer minősége és a kultúrához is nehezebben férnek hozzá.

A lakosok ráadásul egyenesen meggyűlölték a turistákat. A város több pontján vannak turistaellenes falfirkák, "Menj haza!" feliratok várják az utazókat számos emlékművön és hídon is.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty)

spanyolország | túlturizmus | Baszkföld | baszk | san sebastian

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom