Ezt az imádott italt nyugodtan elfelejtheted, ha Spanyolországban jársz

Aki Spanyolországban jár, biztos nem hagyja ki a "kötelező" esti sangriázást valamelyik szabadtéri helyen. Holott nem biztos, hogy erőltetni kéne.

Több spanyol felhasználó a Reddit fórumain osztotta meg észrevételeit a kedvelt itallal kapcsolatban. Sokak szerint a Sangria egy turistacsapda, amelyet eredetileg néhány brit talált ki (ugyanúgy, mint ahogyan a csirke tikka masalát meg egy skót).

A hiteles és eredeti változat neve Tinto de Verano és ebben valódi bort és citromot használnak.

"A Sangria olyan üdítőital, mint a Coca-Cola és a Fanta, úgyhogy képzeljük el, hogy elmegyünk Spanyolországba, és tíz eurót (majdnem négyezer forintot) fizetünk egy üveg Fantáért. Spanyolországban ez mindenhol kapható" – írják.

A Sangria ellentmondásos téma az országban, mert míg egyesek spanyol hagyományként tekintenek rá, mások ugye azt állítják, csupán turistacsapda. A Tinto de Veranót gyakrabban fogyasztják a spanyolok és ráadásul olcsóbb is.

A spanyol konyha regionális, tehát például a paella egy regionális étel, nem pedig nemzeti. "Ha paellát akarsz enni, akkor Valenciába kell menned. A paella persze megtalálható olyan nagyvárosokban, mint Madrid, Barcelona és Sevilla, de 99 százalékban mikrohullámú sütőben melegíthető sárga rizst raknak a vendég elé. Akad néhány rejtett, autentikus paella-étterem Valencián kívül is, de azok leginkább szájhagyomány útján ismertek" – olvasható egy autentikus vélemény.

Sevilla a tapasról híres, míg Galíciában a polip a népszerű. San Sebastiánban rengeteg bárban szolgálnak fel pintxókat, apró falatkákat különféle feltétekkel. A gazpacho pedig feltehetően Andalúziából származik, ahol a forró időjárást hideg levessel kellett ellensúlyozni.

Érdemes óvatosnak és tisztelettudónak lenni a Kanári-szigeteken, pontosabban a spanyolországi Lanzarotén és Fuerteventurán. Aki ugyanis homokot, köveket és sziklákat szed fel az ottani védett strandok területéről, az pénzbírságot kockáztat, mivel eme cselekedet törvénybe ütközik. A büntetés összege hatalmas: 128 fonttól (59 ezer forinttól) akár 2563-ig (1.2 millió forintig) is terjedhet – és ez nem az a fajta szuvenír, amire otthon szívesen emlékszünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

ital | üdítő | spanyol | nem ajánlott | utazás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram