Ez a gyönyörű, érintetlen sziget a világ egyik legkevésbé látogatott helye

Mindössze két szigetből áll az Afrika partjainál elterülő napsütötte Sao Tomé és Principe, ahol jó eséllyel alig találkozni turistákkal.

A World Population Review statisztikái szerint ez a gyönyörű terület az egyik legkevésbé látogatott hely a bolygón. A járvány előtt mindössze 35 ezren érkeztek a természeti szépségekben bővelkedő trópusi paradicsomba.

Az Afrika nyugati partjainál, a Guineai-öbölben, az Egyenlítő mentén két szigetből álló, kedvező éghajlata (az éves átlaghőmérséklet huszonhét fok) miatt bármikor ajánlható ország a második legkisebbnek számít Afrikában. Teljes függetlenségét 1975-ben nyerte el Portugáliától.

A Lonely Planet jellemzése szerint Principe szigete (ahol csupán hétezren élnek) egy csodálatos elveszett világ.

Fantasztikus, fehérhomokos strandokat találni ott, a zöld lombkoronák folyamát ősi sziklatornyok törik meg.

Izgalmas dzsungeltúrákon lehet részt venni, és kiváló opció búvárkodásra, valamint madármegfigyelésre, ezekből pedig könnyedén kitalálható, hogy elsősorban a természetjáróknak ajánlott. Az UNESCO által védett területen rengeteg növény- és állatfaj él, gyakorlatilag teljesen háborítatlanul.

A Praia Banana sokak szerint a világ egyik legszebb strandja; a hely banánszerű formájáról kapta a nevét, és korábban egy Bacardi-reklámban is szerepelt.

Mi különbözteti meg az átlagos kerékpárutakat a világ legjobbjaitól? A panoráma, ami fogadja a bicikliseket. A Norvégia partjainál elterülő szigetektől Anglia buja, lankás vidékéig találhatunk olyan festői utakat, amiken egyszer az életben érdemes végigtekerni.

afrika | unesco | tengerpart | sziget | Sao Tomé és Principe

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram