Elsőként fedezhetsz fel egy ismeretlen sarkvidéki területet – Hat és fél milliárd forintért

Ha dúsgazdag, és ezzel együtt elég bátor vagy, csatlakozhatsz tudósok egy csoportjához és beveheted a világ legészakibb szigetét.

Az emberiség nagyjából már mindenhová eljutott a Földön, ahová csak lehetett, ami azt jelenti, hogy manapság nem könnyű teljesen ismeretlen helyekre bukkanni. De nem is lehetetlen, mint ahogyan azt az Ariodante Travel által kínált nem mindennapi élménycsomag is bizonyítja.

A kalandvágyó vállalkozók hamarosan csatlakozhatnak a világ legészakibb szigetére tartó különös expedícióhoz – oda, ahová a legbátrabb sarkvidéki felfedezők sem tették be még a lábukat.

A túra árcéduláján igencsak vastagon fog a tinta, ugyanis a trip ára nem kevesebb, mint huszonegy millió dollár,

azaz kb. hat és fél milliárd forint.

Ezért a pénzért plusz két főt regisztrálhat a kalandor, az ajánlat pedig tartalmaz egy felkészítő utat is Izlandra, ahol megtanulják, hogyan kell sarkvidéki járműveket vezetni.

A 2023 áprilisában induló expedíció egy ünnepélyes vacsorával kezdődik a londoni Természettudományi Múzeumban, majd a kis társaság egy grönlandi katonai bázisra indul, ezer mérföldre északra az északi sarkkörtől. A csapatban a tudósok és a videósok mellett egy orvos és egy szakács is helyet kap – velük együtt veszik célba az Északi-sarkvidék legészakibb szigetét, vagyis messzebbre juthatnak el, mint ahol ember valaha is járt. Amint ez sikerül, a résztvevőket légi úton egy szuperjachtra szállítják, ahonnan az élménygyűjtést folytatva vagy elhajóznak az Északi-sarkra, vagy inkább fogják magukat és hazaindulnak.

A jegybevételből speciális sarkvidéki járművek és hat olyan műhold fejlesztését finanszírozzák, amelyek segítenek az éghajlatváltozás hatásainak felmérésében.

Egy tekintélyes léghajó pedig hamarosan utasokat szállít az Északi-sarkra. A szupermodern Airlander kiváló teherbírású és napokig képes a levegőben maradni, ráadásul rendkívül hatékony, mert a fel- és leszálláshoz nincs szüksége repülőterekre.

(Forrás: TimeOut, fotók: Unsplash)

túra | kaland | történelmi | ismeretlen | északi sark

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom