Egyszerű trükkökkel lesz még könnyebb a saslikozás

A nyársak a grillezés egyik legnépszerűbb kiegészítői, hiszen nagyszerű segítséget nyújtanak abban, hogy falatnyi húsokat, tenger gyümölcseit, zöldségeket vagy akár gyümölcsöket is megsüssünk.

A saslikok variációja végtelen, tényleg mindenki a saját ízlésére tudja formálni a tűz fölé kerülő ételeket. Van azonban egy trükk, amivel forradalmasíthatjuk az amúgy pepecselős saslikozást.

Egyszerre kettőt

Amennyiben nagyobb adag saslikokat akarunk sütni, érdemes a kisebb falatok helyett nagyobb darabokat vágni minden alapanyagból, hogy aztán azokat két, egymással párhuzamos nyársra húzzuk fel. Így sokkal egyszerűbb lesz átfordítani a félkész nyársakat és

a megsült étel is kiadósabb lesz.

Ráadásul, ha két nyársat használunk, kisebb az esélye annak, hogy valamelyik összetevő leszakadjon, vagy leessen a parázsba. A két pálcát könnyebb megfogni is, különösen akkor, ha kesztyűt használunk a grillezéskor.

Milyen nyársat érdemes használni?

A bambusz nyárs jó választás lehet akkor, ha viszonylag ritkán készítünk saslikot, hiszen ezeket nem kell elmosogatni. Az egyszer használatos bambusz nyársakat azonban előzetesen be kell áztatni, ellenkező esetben meggyulladhat, megégetve a grillezett zöldségeket és húsokat. Általában harminc percig szokás ezeket vízben tartani használat előtt.

Aztán ott vannak a fém nyársak, amelyeket újra és újra fel lehet használni. Ezek, bár nem igényelnek áztatást, elő kell készíteni őket a grillezés előtt. A fém a tűz fölött átforrósodik, így mindenképpen olyat érdemes vásárolni, aminek hőálló fogantyúja van. Ugyan ezek elviekben nem melegszenek fel, fontos, hogy kellő körültekintéssel használjuk őket.

Ha sok különböző hozzávalót tartalmazó saslikot készítünk, érdemes lehet az alapanyagokat sütési idő szerint szétválogatni. A zöldségeket és a tenger gyümölcseit különítsük el a húsoktól, hiszen ez utóbbiaknak több időre van szükségük ahhoz, hogy átsüljenek.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

praktika | nyárs | grill | trükk | konyhai praktika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom