Ezen a gyönyörűséges helyen a világon elsőként érhetik el a nyájimmunitást

Meg is nyitják a határokat.

A Seychelle-szigetek lehet az első olyan ország a világon, amely eléri a lakosság nyájimmunitását, köszönhetően többek között az Indiából és az Egyesült Arab Emírségekből érkezett vakcinadománynak (mindkét ország szoros kereskedelmi és kulturális kapcsolatban áll a szigetekkel).

A szépséges szigeten március 25-ét jelölték meg a nyitás dátumának, onnantól kezdve Dél-Afrika kivételével minden országból beutazhatnak a turisták.

Mindez rendkívül fontos a Seychelle-szigetek gazdasága szempontjából, amely jelentős mértékben függ a turizmustól.

Eddig az újonnan érkezőknek egyhetes karanténba kellett vonulniuk a kijelölt szállodák valamelyikében, de március 25-e után erre már nem lesz szükség. A szállodák vendégei teljes mértékben hozzáférhetnek a bárokhoz és a közös helyiségekhez is. A turisták hétszáz tanúsított szálláshely közül választhatnak majd (ezeket később adják meg), a száztizenöt sziget mindegyikén szabadon mozoghatnak.

"Az oltási kampányunk elég sikeres volt, a kormány mindent megtett a lakosság védelméért. Most érkeztünk el arra a pontra, hogy a gazdaság fellendítése érdekében megtesszük a következő lépést, és megnyitjuk a határainkat" – mondta Sylvestre Radegonde külügyi és idegenforgalmi miniszter.

A szigeteken januárban kezdték el az oltási folyamatot, február végére már a lakosság negyvennégy százaléka megkapta mindkét adag vakcinát. Március közepére vélhetően meglesz a hetven százalék, vagyis a nyájimmunitáshoz szükséges arány.

A sikerek ellenére bizonyos rendelkezések továbbra is érvényben maradnak. Az újonnan érkezőknek indulás előtt hetvenkét órával elvégzett és negatív eredményt hozott PCR-tesztet kell bemutatniuk, a szigeteken kötelező a kézfertőtlenítők és az arcmaszkok használata, valamint a távolság betartása.

Teszteltetniük sem kell és a kötelező karantént is nyugodtan elfelejthetik azok az Izlandra utazók, akik megkapták a koronavírus elleni oltást. Itt már megírtunk mindent, amit az utazás jövőjét jelentő oltásútlevélről tudni kell, ebben a cikkben pedig összefoglaltuk, hogyan utazhatunk a közeljövőben.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

koronavírus | határnyitás | vakcina | Seychelle-szigetek | nyájimmunitás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom